studentie.ro  » timp-liber » romania pitoreasca » Cabana Babele Bucegi

Cabana Babele Bucegi

Publicat: 24 Oct 2007 | Vizualizari: 6166

Situata pe platoul Muntilor Bucegi, sub Varful Babele, aceasta cabana reprezinta baza turistica centrala a Muntilor Bucegi, aici incrucisandu-se principalele drumuri. A fost construita in 1937 de catre societatea turistica Admir.


Ciupercile de piatra numite "Babele" - monumente ale naturii - aflate chiar in fata cabenei si "Sfinxul" din imediata ei apropiere, constituie atractii in plus, explicand afluenta turistilor la aceasta cabana. Iarna si mai ales primavara, cabana Babele serveste ca baza pentru practicarea schiului.Capacitate: 108 locuri in camere cu 2 - 12 paturi
Bufet si restaurant cu autoservire permanenta
Lumina electrica de la retea publica
Toaleta si apa curenta
Incalzire cu gaze naturale si calorifere

Are telefon, apa curenta, incalzire cu gaze naturale, curent electric din reteaua publica.


In apropierea cabanei se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati (sezon 1 decembrie - 30 aprilie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Busteni si Sinaia, pe linia Bucuresti - Brasov.
Statiile de autobuz cele mai apropiate: Busteni si Sinaia pe traseele Brasov - Sinaia - Targoviste si Campulung - Targoviste - Sinaia - Brasov.


Drumuri de acces: din Busteni poteca marcata cu triunghi albastru pana in apropierea cantonului Jepi, drum numai de vara, apoi o poteca de legatura pana sub Varful Ciocarlia (alt. 2025 m), marcata cu triunghi rosu, unde intalneste drumul marcat cu banda galbena ce duce la cabana, durata 5 ore;


Din Busteni poteca marcata cu cruce albastra pe valea Caraimanului, pe la cabana Caraiman pana la cabana Babele, drum numai de vara, durata 4 ore; din Sinaia pana la cabana Varful cu Dor, apoi pe un drum marcat cu banda galbena pe la cabana Piatra Arsa pana la cabana Babele, durata de le Varful cu Dor 3 ore;


Din Sinaia pe D.N. 71 spre Targoviste si apoi soseaua forestiera care urca in saua Dichiului, de unde se urmeaza spre dreapta drumul alpin care trece la 1 km de cabana Piatra Arsa, distanta 29 de km din Sinaia.
Excursii in imprejurimi: la Sfinx, durata 10 minute; la Monumentul Eroilor de pe Caraiman, peste Varful Caraimanului (alt. 2325 m), durata 1 ora; la cabanele Omul, Pestera, Piatra Arsa.


Contact: telefon Dl. Sorin Batcu - 0723.191265, Dl. Costel - 0728.768995, 0744.772710
Pagina web: www.babele.ro
Cabana este deschisa tot timpul anului.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-05-23 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00