studentie.ro  » timp-liber » romania pitoreasca » Cabane Piatra Craiului. CABANA CURMATURA

Cabane Piatra Craiului. CABANA CURMATURA

Publicat: 24 Oct 2007 | Vizualizari: 3374


Cabana Curmatura este situata la altitudinea de 1470 m si are o capacitate de 82 locuri (iarna 66) in camere cu 2 - 3 paturi si dormitoare comune cu paturi si priciuri (2 cladiri)

Curentul electric provine de la grup electrogen propriu.

Apa de la izvor in apropiere.


Bufet si restaurant. Slow food nu fast food !

Situata in Masivul Piatra Craiului, sub curmatura dintre Piatra Mica si Varful Turnul Pietrei Mari, cabana Curmatura este o importanta baza turistica servind ca loc de popas drumetilor care strabat potecile de pe Piatra Mica si creasta nordica a Pietrei Craiului.

Asezata intr-o rariste a padurii de molid care o inconjura si care se sfarseste sub abruptul Turnului, ea este si o baza de plecare in turele alpine din aceasta zona.

Statia C.F.R. cea mai apropiata: Zarnesti, pe linia Brasov - Zarnesti.

Statia de autobuz cea mai apropiata: Bran, pe traseul Brasov - Bran - Rucar - Campulung; statia Zarnesti, pe traseul Brasov - Zarnesti.

Drumuri de acces: din Zarnesti se urmeaza drumul local pe valea Raului Mare ce duce spre satul Magura, pana la Fantana lui Bodorog, apoi pe poteca marcata cu banda galbena prin poiana Zanoaga pana la cabana, durata 3 - 4 ore;

Din Zarnesti pe drumul marcat cu banda albastra ce urca pe sub Piatra Mica pana in valea Crapaturii si apoi pe poteca marcata cu banda galbena ce urca pe acesta vale pana in saua Crapatura, de unde coboara la cabana, durata 4 ore.

Excursii in imprejurimi: pe Varful Piatra Mica (alt. 1816 m), pe poteca marcata cu punct albastru care urca din saua Crapatura pe creasta Pietrei Mici, durata 1 ora si 30 de minute; pe Varful Turnul (alt. 1923 m), urmand poteca marcata cu punct rosu, care din saua Crapatura urca pe Varful Turnul, durata 4 ore; la Varful Ascutit (alt. 2051 m), urmand poteca marcata cu banda albastra care urca din Strunga Izvorului, de pe creasta nordica a Pietrei Craiului, apoi pe creasta (marcaj punct rosu) pana sub Varful Ascutit, coborarea se face pe poteca marcata cu triunghi albastru care vine direct de la cabana pe versantul estic, durata circuitului 6 ore; pe Brana Caprelor, urmand poteca marcata cu banda albastra care urca la creasta si prin Strunga Izvorului coboara in valea Padina inchisa pe Brana Caprelor, durata 6 - 7 ore.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00