studentie.ro  »  Timp liber  »  Romania pitoreasca  »  PROGRAM DE VIZITARE PLANETARIU PITESTI

PROGRAM DE VIZITARE PLANETARIU PITESTI

6/66910
calendar_month 29 Sep 2009, 00:00
Program planetariu:

Miercuri - duminica de la orele:
10:00, 12:00 – Matineu | Cursa catre Pamant
14:00, 16:00 Cursa catre Pamant | Calatorie in Sistemul Solar
17:30: Calatorie in Sistemul Solar

Pretul biletului:

2,5 lei – copii, studenti, pensionari, persoane cu dizabilitati
4 lei – celelalte categorii de spectatori

Rezervari:
0248.212.561 int.130

Ce este un planetariu?
O sala de spectacole, un teatru permanent ori ambulant, cu scena aflata pe tavan, sub forma unui ecran tip cupola (dom), cu planetele, stelele si alte corpuri ceresti ca actori, cu actiunea plasata in trecut, prezent sau in viitor, destinat satisfacerii curiozitatii umane asupra spatiului extraterestru, intelegerii corecte a modului de folosire a lumii in care traim si pentru prezentarea celor mai recente evolutii ale erei spatiale.
Astazi, datorita tehnologiei digitale, un planetariu este cel mai performat echipament multimedia disponibil pentru publicul larg si capabil sa sustina tehnic dezvoltarea unor noi metode de educatie si recreere.

Principalele activitati care vor fi desfasurate cu ajutorul programelor de simulare a universului si prin intermediul spectacolelor de planetariu:
1. “Ora de astronomie” (notiuni elementare de astronomie pentru public scolar de toate gradele);
2. “Cerul nostru, azi!” (informatii generale, la zi, despre astronomie pentru public larg);
3. “Universul pentru tine!” (notiuni medii de astronomie si date referitoare la simfonia dintre diferitele discipline, concepte si modalitati aplicative stiintifice folosite in cercetarea Universului oferite prin intermediul unor conferinte si ateliere celor care sunt pasionati de astronomie).
4. Clubul de astronomie ”Arges”, organizat in colaborare cu Societatea Romana de Astronomie si Meteori.
5. Sectiune de discutii profesionale (masa rotunda) si de comunicari stiintifice in cadrul sesiunii de comunicari stiintifice nationala cu participare internationala, extraordinara ”Etnosinteze si ecosinteze carpatine” organizata de Muzeul Judetean Arges.