studentie.ro  » timp-liber » romania pitoreasca » VIZITA LA OBSERVATORUL ASTRONOMIC 'AMIRAL VASILE URSEANU' BUCURESTI

VIZITA LA OBSERVATORUL ASTRONOMIC 'AMIRAL VASILE URSEANU' BUCURESTI

Publicat: 19 Sep 2008 | Vizualizari: 14161

De cand erai mic ti-a placut sa privesti cerul in noptile senine? Sau poate te numeri printre acei locuitori ai capitalei Romaniei care considera ca au facut si au vazut tot ce se putea in orasul aglomerat si zgomotos numit Bucuresti.
Indiferent din ce categorie faci parte este foarte posibil sa nu fi aflat inca de locul in care poti sa `ajungi pana la stele`: Observatorul astronomic `Amiral Vasile Urseanu`.
Primul Observator Astronomic din Romania destinat publicului, situat pe Bulevardul Lascar Catargiu (fostul Ana Ipatescu) nr. 21, este deschis accesului public inca din anul 1950. Muzeul poate fi vizitat de catre grupuri organizate sau persoane individuale. Nu sunt necesare programari prealabile.
Programul de intrare este urmatorul:
Observatii solare
-marti, vineri: 14:00 - 18:00
-miercuri, joi: 10:00 - 18:00
Observatii de seara:
-marti, vineri, sambata: 19:00 - 22:00
Intrarea in Observator se face pe baza de bilet, costul acestuia fiind de 4 lei/persoana sau 2 lei/persoana - reducere de 50% pentru elevi si studenti. Pentru aceasta suma, fiecare vizitator beneficiaza de un ghid in limba romana sau engleza.
Alte taxe: taxa de fotografiere de catre turisti 15 lei; taxa de fotografiere profesionista, filmare TV filme documentare 35 lei m2/ ora.
Este bine de stiut faptul ca, in zilele in care au loc evenimente speciale (eclipse, tranzite, apropieri si opozitii ale planetelor), numarul vizitatorilor creste. Astfel, daca iti doresti o vizita in acea perioada, inarmeaza-te cu multa rabdare pentru a rezista la cozile de la intrare si la aglomeratia dinauntru.
Odata intrat in cladirea construita dupa suprastructura unui vapor vei putea admira numeroasele instrumente ce fac parte din dotarea Observatorului. Dintre acestea reamintim:
Telescopul MEADE LX200R, cel mai nou instrument, donat in ianuarie 2008 de Alpha Bank.

Luneta ecuatoriala Zeis, folosita in timpul evenimentelor speciale si in unele cazuri si sambata.

Luneta Goertz

Telescop solar Coronado PST , donatie Alpha Bank

Daca iti doresti sa participi la un moment cu adevarat special, poti alege sa vizitezi Observatorul in ziua in care se sarbatoreste Ziua astronomiei, cand orarul muzeului este prelungit, iar intrarea gratuita. In general, aceasta sarbatoare are loc intr-una din zilele lunilor aprilie, mai.
Mai mult, institutia ofera si un curs in astronomie generala celor interesati sa invete mai multe despre acest domeniu. Programul se desfasoara anual, incepand cu luna noiembrie, fiind impartit in cate o sedinta pe saptamana. Mai multe informatii despre curs se pot afla in luna octombrie, de pe site-ul institutiei.
Laura Popescu - Editor Studentie.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-19 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00