studentie.ro  »  Timp liber  »  Sport  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE CATARARE PE GHEATA

CAMPIONATELE MONDIALE DE CATARARE PE GHEATA

3/36056
calendar_month 07 Feb 2008, 00:00

In acest week-end turistii care aleg partia Kalinderu din Busteni vor putea vedea cum organizatorii pregatesc structurile de gheata pentru campionatele mondiale de catarare de anul acesta. Potrivit Antena3, de cateva nopti muncitorii produc in continuu gheata si zapada pentru concurs.


Campionatele care incep joia viitoare au 2 sectiuni: una de dificultate si una de viteza.Concursul este organizat de Clubul Alpin Roman fiind unul din cele mai importante evenimente legate de escalada pe gheata, care se desfasoara in Romania la ora actuala.


Conform site-ului Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, dupa o analiza indelungata s-a hotarat mentinerea pintenilor in concursurile UIAA din 2008. Aceasta, pentru a permite dezvoltarea si individualizarea escaladei competitionale pe gheata ca disciplina diferita de escalada competitionala pe structuri artificiale (de vara/de sala).


Se anunta deja prezenta a peste 50 de sportivi din 10 tari. Printre acestia se numara si campionii Innes Papert si Evgeny Kryvosheytsev care vor veni in Romania inca de la inceputul saptamanii viitoare pentru a se acomoda cu structurile de concurs.

sursa: www.ziare.com