studentie.ro  » timp-liber » sport » CLUB DE DANS SPORTIV IMPETUS

CLUB DE DANS SPORTIV IMPETUS

Publicat: 10 Mai 2007 | Vizualizari: 6174

Adresa: Oras: Bucuresti, Calea Plevnei nr. 61, sector 1, (in spatele Operei Romane)
Mijloace de transport : orice mijloc de transport pina la statia Eroilor (metrou, 168, 268, 368, 226, 126, 85 etc.)
Dorel Bagiu - Antrenor:
Tel: 0745.036735
Mail: dorel@impetus.ro
Gajga George - Antrenor:
Tel: 0722.441081
Mail: george@impetus.ro
Ioana Trasculescu - Instructor:
Tel: 0745.050942
Mail: ioana@impetus.ro
Gabi Gospodin - Instructor:
Tel: 0740.637152
Mail: gabi@impetus.ro
Clubul de Dans Sportiv IMPETUS este un club studentesc alcatuit in majoritate din studenti la diferite facultati, dar si din elevi si absolventi.
A luat fiinta in anul 1987 in cadrul Casei de Cultura din Bucuresti, avand la baza dragostea pentru dans si ideea formarii unui club de dans care sa reprezinte studentii bucuresteni in concursurile nationale de gen. Astfel, la ideea unui grup de studenti, sub indrumarea d-lui Viorel Nastase, au inceput pregatirile pentru dansul de societate.
Membrii clubului au participat cu succes la concursurile de dans sportiv pe perechi, numarandu-se de fiecare data printe laureati. Dintre acestia se remarca, prin distinctiile obtinute la concursurile internationale si nationale din anii 1991, 1992, 1993, perechile: Amalia Clejan- Virgil Grigore, Mihaela si Bogdan Ghencea, Codruta Hadar- Dorel Bagiu, Silvia Teodorescu- Gigi Raducan.
Clubul de Dans Sportiv IMPETUS estemembru fondator a Federatiei Romane de Dans Sportiv.
In noiembrie 1994 Casa de Cultura Studenteasca impreuna cu Clubul IMPETUS au organizatprima editie a Cupei “Floare de Colt ", pentru toate categoriile de varsta, iar in anul 1995 sub indrumarea Ministerului Invatamantului, prima editie a Campionatulului National Studentesc de Dans Sportiv .
Avand in vedere ca membrii Clubului de Dans Sportiv IMPETUS sunt in special din studenti, an de an au fost cooptate noi perechi, inlocuind pe absolventii ce au devenit, intre timp, instructorii acestora. Astfel clubul si-a pastrat tineretea, crescandu-si insa, nivelul tehnic prin seriozitatea pregatirii, sub indrumarea antrenorului Dorel Bagiu. In ultimii doi ani, perechile noastre au urcat pe podiumul de premiere la toate concursurile de gen desfasurate in Bucuresti, Bistrita, Pitesti , Satu-Mare , Constanta , Oradea .
In paralel cu activitatea competitionala, pe plan intern, clubul a participat la concursurile studentesti de dans, sectiunea dans sportiv, bucurandu-se de aprecieri unanime atat din partea publicului cat si a juriului. Astfel au fost:
Tg.Mures (1988, 1991), Timisoara (1989), Bucuresti (1990), Cluj Napoca- Tg. Mures (1992, 1993), Iasi (1994), Bucuresti (1995 - 2002).
De asemenea mentionam participarea cu succes la o serie de spectacole cum ar fi: Galele Studentesti de vara desfasurate la Costinesti (1989-1997) si de iarna desfasurate la Slanic Moldova , manifestari ocazionate de “Chalenge Day",etc.
Membrii Clubului au fost solicitati sa participe la realizarea unor emisiuni de televiziune, cum ar fi:
“Rock and Roll intre prieteni" de la Sala Polivalenta;
- “Cocktail la Antena", emisiune bilunara difuzata de televiziunea particulara “Antena 1", sambata la ora 12:30, in cadrul careia membrii clubului au sustinut un curs de dans sportiv';
-“Weekend ABC", emisiune difuzata de postul de televiziune “Tele 7 ABC";
- “Surprize, Surprize" la TVR1";
- “Teo" la PROTV.
Printre preocuparile Clubului de Dans Sportiv IMPETUS, a fost si organizarea unui curs pentru tinerii si studentii dornici sa deprinda cateva din tainele dansului de societate. Dintre acestia, cei talentati, sunt selectionati pentru performanta in cadrul clubului.
Cursurile sunt anuale si se desfasoara la Casa de Cultura Studenteasca din Bucuresti, fiind foarte solicitate de catre studenti.
La prima editie a Campionatului National Studentesc de Dans Sportiv, membrii IMPETUS au ocupat locul al II-lea la sectiunea standard. Ca perechi au ocupat locurile I, II, III, la concursuri sustinute la Oradea si Bistrita. Participand la Cupa Romaniei tinuta la Constanta formatia de dans latino-american s-a clasat pe locul al III-lea.
In anul 1997 formatia s-a clasat pe locul I la sectiunea latino-americane in cadrul Festivalului National Studentesc de Dans Sportiv, editia a III-a.
Membrii Clubul de Dans Sportiv IMPETUS , au o prezenta activa la miscarea dansului din Romania , participand la concursuri nationale si internationale de gen.
ANTRENORI SI INSTRUCTORI:
Antrenorii clubului sunt recunoscuti atat de Federatia Romana de Dans Sportiv, cit si de Ministerul Tineretului si Sportului, acestia fiind absolventi ai cursurilor solii de antrenori.
Antrenorii si Instructorii Clubului de Dans Sportiv Impetus Bucuresti:
- Dorel Bagiu - antrenor categoria III
- George Gajga - antrenor categoria IV
Majoritatea instructorilor clubului sunt acreditati de catre Federatia Romana de Dans Sportiv. Acestia sunt:
- Momocea Marius
- Bunescu Suzana
- Lazar Bianca
- Trasculescu Ioana
- Gospodin Gabriel

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-05-16 00:00:00 - 2022-05-26 00:00:00