studentie.ro  » timp-liber » sport » CLUBURI DE DANS: DANCE CLUB 92 BAIA MARE

CLUBURI DE DANS: DANCE CLUB 92 BAIA MARE

Publicat: 24 Iun 2009 | Vizualizari: 3168

Dansul sportiv este un sport de echipa. Este definit ca dans intre barbat si femeie formand o pereche (sau mai multe perechi formand o formatie).
Sportivii folosesc o anumita tehnica si deplasare pe ringul de dans impreuna cu o interpretare artistica adecvata. Scopul este acela de a avea o evolutie in dans cat mai corecta, plina de acuratete.

Dansul sportiv s-a dezvoltat de-a lungul timpului din dansul de salon de competitie, iar astazi cuprinde mai multe stiluri ce s-au cristalizat in diverse competitii si au fost standardizate la nivel international astfel incat sa suporte rigorile statutului de sport. Competitiile pot fi de perechi, de formatii sau de echipe, iar dansurile sunt structurate pe doua sectiuni: dansuri standard si dansuri latino-americane. O formatie este formata din 6-8 perechi ce danseaza un program fix pe o muzica prestabilita urmarind dansurile standard sau latino dupa niste reguli stricte. Fiecare sportiv acumuleaza un numar de puncte in competitiile de gen el evoluand pe clase valorice de la clasa hobby pana la clasa S.
De asemenea, Federatia Internationala de Dans Sportiv alcatuieste un clasament special (Ranking list) pe baza unor punctaje speciale (Ranking points) dezvoltand astfel un clasament mondial al celor mai bune perechi.
Dansul este o arta, care se reflecta prin miscarea corpului omenesc, des acompaniata de muzica.
Exista doua categorii, stiluri de dans:
Standard
- Vals lent
-Tango
- Vals Vienez
- Slow fox
- Quick step
Latino
- Samba
- Cha Cha Cha
- Rumba
- Passo Doble
- Jive
Vals lent (Englezesc)
Are la origine dansul de societate Boston din sec a. XIX-lea. Din Boston s-a format valsul francez, iar acest dans destul de greu interpretabil a ajuns in Anglia, unde s-a transforma in vals lent, cunoscut si sub numele de vals englezesc. Acest dans in ritm lent de 3/4 cu urcari si coborari lente si continui a devenit obligatoriu ca dans de categorie standard incepand din 1924.
Adresa:
Str. Mihai Eminescu nr.1 - Grup Scolar "UNIO" - Sala de sport
Tel/Fax: 0261 - 711 777


 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-07 00:00:00