studentie.ro  » timp-liber » sport » INCERCARE PENTRU UN NOU RECORD GUINNESS

INCERCARE PENTRU UN NOU RECORD GUINNESS

Publicat: 27 Feb 2008 | Vizualizari: 2119

Un fost colonel din armata franceza vrea sa stabileasca un nou record Guinness cu un salt in cadere libera din stratosfera, de la o altitudine de 40 de kilometri, pe care va incerca sa-l realizeze luna viitoare, in Canada, informeaza presa britanica.


In incercarea de a deveni primul om care va depasi bariera sunetului in cadere libera, Michel Fournier, in varsta de 63 de ani, va urca pana la altitudinea de 40 de kilometri cu ajutorul unui balon meteorologic umplut cu heliu, dupa care va sari, urmand sa aterizeze pe campia Saskatchewan din Canada.


Daca va reusi sa-si duca actiunea la bun sfarsit, Fournier va deveni detinatorul a trei recorduri: cel mai inalt salt cu parasuta, cel mai inalt salt in cadere libera si cea mai mare altitudine atinsa de un om cu ajutorul unui balon.


Fournier va fi imbracat intr-un costum realizat din fibra de carbon care il va proteja de temperaturile de -100 de grade Celsius din stratosfera dar si de temperaturile inalte provocate de frecarea cu aerul in timpul caderii, care va avea loc la o viteza de 1600 de kilometri pe ora.


Costumul, in valoare de 35.000 de lire sterline, va fi completat de o casca speciala care ii va proteja urechile de sunetele puternice. Inainte de a urca, francezul va petrece cateva ore inhaland oxigen pur pentru a elimina orice urma de azot din sange, care ar putea afecta organismul la altitudinea de 40 de kilometri.


In ultimele doua decenii, Fournier si-a vandut toate lucrurile de valoare, inclusiv locuinta, pentru a-si atinge visul.

www.xtrem.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-07 00:00:00