Skateboardingul: un sport extrem la moda
1/16517
calendar_month 04 Mai 2010, 00:00
Vrei sa adaugi putina culoare vietii tale? De ce nu incerci atunci un sport extrem? Skateboardingul de exemplu este un sport extrem la moda printre tineri. Acesta se poate practica oriunde, iar in ultimul timp in Bucuresti si nu numai au aparut mai multe skate parcuri.

Skateboardingul este un sport extrem care dateaza din anii `60, iar primile placi profesionale de skate sunt din anul 1963.

Daca tu crezi ca acest sport e facut pentru tine, atunci e absolut necesar sa iti cumperi o placa! Nu uita ca trebuie sa iti alegi o placa ce se potriveste cu inaltimea ta, pentru ca o placa prea mare va fi foarte greu de manevrat.

De asemenea, e recomandat sa ai si incaltaminte speciala penru acest sport, deoarece stabilitatea este foarte importanta atunci cand practici skateboardingul! Doar nu vrei sa iti alunece adidasii din picioare cand esti pe skateboard, nu-i asa? In plus, incaltamintea speciala pentru skateboarding iti protejeaza si gleznele, atunci cand te rasucesti si sari prin aer! Magazinele sportive, de specialitate te vor intampina cu o mare varietate de oferte, de unde tu iti vei putea alege niste pantofi de skate potriviti!

Un prim lucru esential pe care va trebui sa il inveti daca vrei sa te apuci de skateboarding este cum sa stai pe placa! Aceasta trebuie impinsa, in timp ce tu inveti cum sa-ti pastrezi echilibrul. Insa se pare ca in aproximativ o saptamana aproape oricine poate invata sa mearga pe placa.

Daca esti hotarat sa stapanesti acest sport, in Bucuresti poti gasi numeroase locuri unde sa exersezi! In capitala exista piste de skate in parcul Herastrau, IOR, Eroilor, Tineretului. Poti exersa insa si in fata Teatrului National Bucuresti si pe treptele din fata Academiei Militare.

Herastrau Skate Park Bucuresti se afla in vestul parcului Herastrau iar intrarea se face dinspre Piata Charles de Gaulle. Acesta este de obicei foarte aglomerat, mai ales la sfarsit de saptamana si aici se desfasoara multe competitii de skateboarding si role.

Ce zici, suna bine? Te aventurezi si tu in lumea skateboardingului?

Andreea Iolu - editor Studentie.ro