13 sfaturi pentru turisti
3/34490
calendar_month 28 Aug 2014, 00:00
Reprezentantii Comisiei Europene au intocmit o lista cu 13 sfaturi si informatii utile pe care turistii trebuie sa le stie inainte de a pleca in vacanta. Acestia sunt invatati ce trebuie sa faca daca se confrunta cu o situatie dificila, cum se calatoreste cu animalul de companie, cum aduc alimente din vacanta lor, care sunt tarifele de roaming in tarile in care calatoresc.

1. Calatoresc in afara Europei, dar tara mea nu are ambasada sau consulat la destinatie. Pe cine ar trebui sa contactez daca am nevoie de ajutor?

In calitate de cetatean al unui stat membru al UE sunteti automat si cetatean al Uniunii Europene si, prin urmare, aveti dreptul la asistenta consulara daca va aflati in afara UE (chiar si in cazul in care tara dumneavoastra nu este reprezentata). Puteti cere ajutor la consulatul sau ambasada oricarui stat membru al UE daca, de exemplu, sunteti arestat, ati suferit un accident grav sau ati pierdut documente importante.
De asemenea, aveti dreptul la asistenta in situatii de criza. Statele membre ale UE au obligatia de a ajuta, la nevoie, la evacuarea cetatenilor in aceleasi conditii ca cele destinate propriilor cetateni.

Citeste in continuare pe infoturism.ro>>