5 locuri de neratat in insula Corfu!
3/38956
calendar_month 10 Mar 2022, 00:00
Corfu o insula pregatita oricând de vacanță . Gasesti peste 30 de plaje, multe dintre ele plaje cu nisip fin, obiectivele turistice sunt dintre cele mai diverse. Locațiile de cazare sunt dintre cele mai diversificate

Corfu, sau „Insula de smarlad” farmecă orice vizitator pretențios, unii se îndrăgostesc de aerul sau cosmopolit dar și tradițional în același timp, unii de plajele sale superbe, alții de farmecul venețian al orașului vechi.

Insula oferă o varietate de structuri de cazare, de la bungalow-uri, vile și pensiuni de închiriat în regim self service la hoteluri Corfu de 5 stele, spa-uri și resorturi adults only, aici găsești tot ce aveți nevoie!

Este fără îndoială una din cele mai frumoase insule grecești, cu o istorie impresionantă și foarte multe locuri de vizitat. Cu siguranță te vor surprinde plajele sale idilice și te vor face să revii an de an! Dacă Corfu este destinația ta de vacanță în 2022, cu siguranță vă gândiți: Ce aș putea face? Venim în ajutor și va oferim 5 locuri de neratat în această destinație!

1. Orașul Corfu, nu trebuie ratat, acesta se diferențiază prin atmosfera venețiană. Te vor impresiona clădirile cu arcade, balcoanele pline de flori, alei înguste și pietruite. Putem spune că Cetatea Veche și astăzi străjuiește insula și este la fel de impunătoare ca pe vremuri, reprezentând punctul de atracție principal al orașului. Vei simții că pășești în istorie numai privind porțile cetății, iar dacă ajungi în cel mai înalt punct te vei delecta cu priveliștea unui oraș venețian cum era pe timpuri. De asemenea, te poți rătăcii pe străduțele înguste, poți vizita Palatul Regal sau poți gusta din gastronomia corfiota într-una din taverne.

2. Paleokastrita este cu siguranță unul din cele mai frumoase locuri ale insulei. Este situată între trei golfuri și încadrată de stănci abrupte, cu pante pline de chiparoși, măslini și lămâi. Deci, nu trebuie să ratezi o baie în apele de smarald ale acestei locații. Pentru a ajunge pe majoritatea plajelor, trebuie să faceți puțin efort, sunt multe scări de coborât, dar vă garantăm că peisajele merită! De asemenea, legenda spune că aici Ulise a întâlnit-o pe Nausicaa, fiica regelui fenicienilor.

3. Palatul Achilleion din satul Gasturi, aici se poate vizita palatul prințesei Sisi, grădinile sale și puteți admira panorama insulei. Interiorul palatului găzduiește piese de mobilier cu motive antice grecești, iar în grădinile luxuriante se găsesc statui din mitologia greacă , o mulțime de flori, palmieri foarte înalți și fântâni superbe. Denumirea palatului provine de la eroul grec favorit al prințesei Sisi, Ahile.4. Canalul iubirii este unul din cele mai romantice locuri din insula Corfu. Este un loc de o frumusețe aparte datorită formațiunilor stâncoase și a numeroaselor peșteri. Tot aici se află și una din cele mai frumoase culori ale apei din Corfu, de un turcoaz perfect. Plaja de aici este clasificată cu steag albastru, ceea ce înseamnă că este la cele mai înalte standarde. Iar conform legendei, cei ce se încumetă să înoate în canal se vă căsătorii curând.

5. Erimitis, este alegerea perfectă dacă doriți să vă plimbați și să admirați natura. Acesta este unul din cele mai frumoase trasee de drumeție din Corfu. Porniți din Agios Stefanos Sinion și ajungeți pe plaja Avlaki, admirând plaje sălbatice, lacuri, și adăposturi pentru specii rare de pasări. Traseul se poate face în aproximativ o oră.

https://

Insula Corfu este o destinație pentru anul 2022 și este o destinație pentru toată lumea, este pentru cel e dorește să stea pe plajă, sau într-un golf sălbatic, este pentru cel ce este însetat de istorie, având la dispoziție palate, cetăți, vestigii istorice, pentru cel ce iubește drumeția, pentru amatorii de sporturi nautice, pentru visătorii ce privesc peisaje sublime, pentru îndrăgostiți, pentru gurmanzi ce vor degusta preparatele tradiționale, pentru amatorii de bere, existând o bere locală excepțională, pentru iubitorii vinului, deci, pentru toată lumea!Ne dorim ca destinația ta de vacanță în 2022 să fie insula Corfu, așa că nu ezita să ne contactezi, noi, Agenție de turism din Constanța, Tomis Travel iți venim în ajutor. Promitem să fie o vacanță de neuitat!