studentie.ro  » timp-liber » vacante » Afla povestile care "bantuie" Castelul Degenfeld de la Balc

Afla povestile care "bantuie" Castelul Degenfeld de la Balc

Publicat: 23 Oct 2014 | Vizualizari: 1455

Pentru ca vacantele scurte din timpul studentiei sunt numai bune pentru a ne descoperi tara, continuam calatoria noastra picior peste picior pe plaiurile mioritice cu o vizita in judetul Bihor.


Aici va invitam sa popositi la Castelul Degenfeld de la Balc cu o istorie de peste 500 de ani. Acesta a fost construit in anul 1484 de catre episcopul oradean Pruisz Janos. Sute de ani mai tarziu acesta a fost reconstruit de contesa Emma Degenfeld Schombuy, pentru ca in 1920 sa fie preluat de familia Karolyi, inrudita cu printul Ghica.


Castelul construit in stil romantic istorizant, are si o poveste mai sinistra numai buna de spus in noaptea de Halloween. Se spune ca sotia printului Ghica a murit aici intr-o imprejurare total nefericita. In timp ce isi curata manusile cu benzina, si-a aprins o tigara si a luat foc. Legenda spune ca spiritul sotiei printului Ghica ar fi bantuit castelul ani de zile. Printul Ghica, care nu s-a mai casatorit niciodata dupa tragica moarte a sotiei sale a construit o bisericuta din lemn in Maramures si o troita la mormantul defunctei. Insa bisericuta a luat foc, iar mormantul sotiei printului a fost distrus cativa ani dupa aceea.


In cazul in care istoria castelului v-a strarnit curiozitatea, va invitam sa il vizitati, neuitand sa va rezervati un loc de cazare in Crisana mai intai.


Foto: infopensiuni.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-01 00:00:00