studentie.ro  » timp-liber » vacante » Destinatii de vacanta in afara tarii, dar aproape de casa

Destinatii de vacanta in afara tarii, dar aproape de casa

Publicat: 26 Iun 2014 | Vizualizari: 1933

Daca iti doresti ca in aceasta vara sa treci granitele tarii, fara a te indeparta totusi prea mult de Romania, iti recomandam in randurile de mai jos cateva destinatii de vacanta, nu foarte indepartate, nu foarte scumpe, dar deosebit de pitoresti. Haideti sa le descoperim impreuna in randurile de mai jos:

Foto: pioneers.ioNovi Sad, Serbia

E destul de aproape de Romania, daca e sa punem la socoteala doar distanta Sibiu – Novi Sad ar fi cam 428 de kilometri, si ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca la destinatie vei avea parte de un mix de vacanta tipica de vara (la soare) si o vacanta tipic tinereasca ce implica niste adrenalina furnizata de concertele pe care le gazduieste Festivalul Exit, unul dintre cele mai bune festivaluri de muzica din Europa, care va avea loc anul acesta intre 10 si 13 iulie. Printre artistii care vor canta anul acesta la Exit se numara: Gloria Gaynor, Pt Shop Boys, Damon Albarn, Disclosure, Rudimental, Skrillex, Andy C, Asian Dub Foundation, Deep Dish, Suede, Danny Tenaglia si Carl Cox.

Foto: digitalproductionme.comBudva, Muntenegru

De la Bucuresti pana la Budva (Muntenegru) vei avea de parcurs in jur de 1021 de km care nu ar fi mare lucru daca am avea si noi niscaiva autostrazi. Dar daca pui la socoteala distractia care te asteapta la fata locului, mare , soare si Festivalul de muzica Sea Dance Festival, parca merita sa te pui pe drumuri. Cel mai vechi oras de pe Malul Marii Adriatice, cu arhitectura de influenta mediteraneana si o viata trepidanta de noapte merita vizitat chiar si in afara festivalului care va avea loc intre 15 – 17 iulie. Printre numele care vor canta anul acesta la Budva se numara: Jemiroquai, Underworld, Tara McDonald, etc.

Foto: en.wikipedia.orgDubrovnik, Croatia

Distanta pana acolo, avand ca punct de plecare Bucurestiul este de in jur de 1135 de kilometri, pe care i-ai putea parcurge in aproximativ 17 ore si 33 de minute. Croatia este o destinatia excelenta pe malul Marii Adriatice, unde poti sa te simti deosebit de bine pe un buget studentesc. Orasul iti ofera privelisti care iti taie rasuflarea, orasul si stradutele vechi sunt de un farmec aparte, iar daca tot ce te intereseaza este plaja, au si de-asta: Banje Beach este minunata. In Croatia se accepta euro dar ar fi mai bine sa iti pregatesti si nise Kuna, just in case.

Foto: layoverguide.comRiga, Letonia

Daca veti spune ca Riga nu este chiar asa de aproape de Romania aveti dreptate. Dar spunem asta doar pentru ca Romania nu are autostrazi (sau nu are suficiente autostrazi) si pentru ca se pierde foarte mult timp pe drumurile autohtone. Altfel, cei 1710 km s-ar putea parcurge destul de rapid. Exceptand inconvenientul cu drumurile pana acolo, o destinatie pe care v-o recomandam pentru anul acesta este Riga, capitala Letoniei si Capitala Culturala Europeana anul acesta. Arhitectura deosebita in stil Art Nouveau ce aminteste de Praga si faptul ca se afla la malul Marii Baltice sunt doar doua dintre motivele pentru care ar trebui sa alegeti Riga ca destinatie pentru urmatoarea vacanta.

Foto: pioneers.io

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-05-16 00:00:00 - 2022-05-26 00:00:00