DINAMISM SI SARBATOARE IN ORASUL LEILOR
6/6092
calendar_month 10 Dec 2007, 00:00

Singapore, in acelasi timp oras, insula si tara este un loc sofisticat, multicultural si cosmopolit, in care traditia si modernul, estul si vestul coexista intr-o armonie perfecta. Se spune despre Singapore ca a fost primul oras al lumii care a intrat in mileniul III. In totalitate dedicata contrastelor, aceasta republica din sud estul Asiei reprezinta una dintre cele mai excentrice destinatii de vacanta.
Dinamismul, traditionalismul, modernismul si bogatia sunt doar cateva dintre caracterisiticile acestei tari cu o populatie la fel de mare ca cea a Bucurestiului.
Orasul are o istorie veche de milenii. Denumirea se pare ca i-a fost data de un print din Sumatra, care, refugiindu-se pe aceasta insula ar fi vazut un leu de frumusete fascinanta. Inainte de asta insa, undeva in primele secole ale crestinitatii, a existat aici o aglomerare urbana care purta numele de Temasek (Orasul Marii). Istoria acestei insule a fost extrem de generoasa in evenimente. Singapore a fost aperla colonialaa a arabilor, portughezilor, olandezilor si englezilor, a fost cucerit de japonezi, a reprezentat un punct important de popas pentru piratii evului mediu dar si o acasaa primitoare pentru comercianti si pescari. Rezultatul acestor secole de istorie tumultoasa este magnific. Orasul a tara a insula nu este o destinatie pentru romantici. Este insa locul perfect pentru distractie si explorare urbana. In plus reprezinta una dintre cele mai dorite, dar si scumpe destinatii pentru Revelion.
Ce facem in Singapore?
Pentru a intelege pe deplin savoarea acestui oras trebuie spus ca pluralismul etnic declanseaza culoare si dinamism. Un oras al tuturor popoarelor, o tara a multilingvismului, o metropola a bogatiei dar si a modestiei, a afacerilor moderne dar si a comertului primitiv.
Cartierele etnice cum ar fi ChinaTown sau Little India au devenit adevarate atractii pentru turistii care poposesc pe insula.
Cartierul chinezesc este un loc preponderent comercial in care insa, traditiile si rigorile sunt pastrate cu o strictete rar intalnita chiar si in China. Mica Indie, localizata in jurul soselei Serangoon Road este cartierul pupulatiei indiene, care domina comertul cu electronice, condimente si bijuterii.Aceste doua cartiere etnice sunt practic doua orasele independente inglobate in insula.
Fiecare cartier are temple budhiste sau hinduse dupa caz si o autonomie a traditiilor si obieceiurilor mai putin intalnita in alte colturi ale lumii.
Cele mai importante atractii turistice sunt situate in China Town, Little India dar si in Orchard Rd care atrage iubitorii vietii de lux, fiind zona de elita a orasului, cu hoteluri de inalta clasa, centre comerciale, localuri de noapte, restaurante si baruri ce satisfac chiar si pretentiile celui mai exigent turist occidental.
Insula Sentosa este probabil cea mai vizitata dar si cea mai turistica parte a orasului. Aici se afla numeroase muzee, parcuri de distractie, gradini, baruri, restaurante, acvarii si o multime de facilitati pentru practicarea sporturilor acvatice. Aici, pe plaja insulei Sentosa, puteti vizita Gradina Orhideelor, Ceainaria Japoneza, Parcul Fluturilor si fortareata Fort Siloso.
Strada Arabilor este practic centrul istoric al vietii musulmane din Singapore. Nici o alta zona nu este mai atractiva si mai plina de viata ca bazarul cu caracter etnic arab.
Comerciantii arabi vand cu succes, in magazinele lor obiecte de cult, pentru pelerinajul anual de la Mecca. Si tot aici veti putea negocia fara probleme cele mai fine matasuri si cele mai delicate si opulente bijuterii.
Tot in Singapore veti avea ocazia sa va aventurati intr-un anight safaria in jungla tropicala sau sa va relaxati in cel mai mare centru SPA in aer liber din Asia. Veti putea vizita una dintre cele mai frumoase si exotice gradini din Asia - Jurong Bird Park, unde se afla si cea mai mare cascada facuta de om.