studentie.ro  »  Timp liber  »  Vacante  »  Grecia, 3 locatii de vis

Grecia, 3 locatii de vis

2/204008
calendar_month 18 Mai 2020, 00:00
Situata in sud-estul Europei, Grecia este alcatuita dintr-o peninsula continentala foarte muntoasa si deluroasa si mii de insule. Aceste mini paradisuri sunt imprastiate in marea Ionica, Egee, Mediteraneana, iar pentru a explora, exista remarcabil mai mult de 13 500 de kilometri de coasta.

Insulele Ionice

Intinzandu-se pana la Ereikousa si Corfu in nord-vestul Marii Ionice pana la Kythira si Antikythera in sud, Insulele Ionice sunt fermecatoare de vizitat; fiecare are propria vibratie si energie. Renumite pentru plajele lor de nisip incantatoare si apele cristaline, insulele sunt pline de natura frumoasa. Exista o multime de orase istorice pentru a explora, deoarece insulele au fost candva ocupate de venetieni, britanici si francezi, cu Corfu Town, Zante si Argostoli printre cele mai populare. In timp ce "cele sapte insule" din Corfu, Paxos, Lefkada, Ithaki, Kefallonia, Zakynthos si Kythira sunt principalele pe care toata lumea le viziteaza, exista o multime de alte insule mai mici care merita sa fie verificate, cu o multime de nestemate ascunse care trebuie descoperite.

Santorini

Desi uimitorul arhipelag este format din peste 2.200 de insule si insule, doar 33 dintre ele sunt locuite de fapt. Aici veti gasi unele dintre cele mai cunoscute si populare insule din intreaga Grecia, Santorini si Mykonos. Intins in partea de sud a Marii Egee, arhipelagul este vizitat cu usurinta cu barca din Atena, iar o multime de oameni merg pe insula sarind de la una la alta. Insulele arata foarte impresionant; multe dintre ele sunt destul de aride si stancoase, ceea ce face ca satele orbitor de alb sa se evidentieze frumos pe fundalurile intunecate. Desi insulele emblematice Santorini si Mykonos sunt in mod justificativ principalele atrageri, exista o multime de alte insule mari oferite; formatiunile de roci vulcanice de pe Milos, situl arheologic de la Delos si plajele de la Paros sunt toate atractii notabile.

Creta

Cea mai mare dintre insulele grecesti - si una dintre cele mai mari din intreaga Mediterana - Creta este situata la sud de Peloponez si are peste o mie de kilometri de coasta incantatoare pentru a fi explorat. In timp ce insula are cu siguranta mai mult decat partea sa corecta de plaje glorioase, Creta este de fapt acasa pentru o serie diversificata de peisaje, cu munti accidentati, chei dramatice si podgorii raspandite, care asteapta sa fie descoperite. Amplasat in mediul rural uimitor sunt o multime de situri arheologice, ruine infundate si orase si sate istorice. Datorita mixului sau de istorie, cultura si natura, Creta este o destinatie la moda. In fiecare vara, vizitatorii se aduna in orasele incantatoare din Heraklion, Chania si Rethymnon, care se mandresc cu atatea obiective incredibile. Palatul Minoan din Knossos si insula pitoreasca din Spinalonga sunt doar doua dintre atractiile obligatorii.