studentie.ro  »  Timp liber  »  Vacante  »  La pas in Transilvania

La pas in Transilvania

2/203997
calendar_month 28 Apr 2020, 00:00
Transilvania este un adevarat paradis pentru iubitorii de munte, paduri si traditii intacte. Captarea frumusetii regiunii este o sarcina nobila dorind sa povestim mai jos despre cateva atractii turistice pe care trebuie neaparat sa le vizitati. Cel mai usor este sa va alegeti cazare in Brasov de unde puteti vizita multe obiective la mai putin de o ora de mers cu masina.

Cel mai popular este Castelul Bran, unde povestea lui Dracula este cunoascuta in toata lumea.

De asemenea, pentru o excursie de o zi recomandam Cetatea Rasnov. Daca va plac excursiile pe jos atunci destinatia: Parcul National Piatra Craiului va prezenta gloria muntilor Bucegi. Bran, situat la 26 km de Brasov, este principala destinatie agroturistica a Romaniei. In timp ce dealurile si lanturile muntoase din jurul Branului ofera oportunitati nesfarsite pentru drumetii, ciclism, calarie si camping.

Satul Moeciu este o baza la fel de buna pentru explorarea lanturilor salbatice Bucegi si Piatra Craiului. Un alt sat din apropiere, Rasnov, este oarecum trecut cu vederea de turistii din regiune, dar cetatea de deasupra satului este in multe privinte mai memorabila decat castelul Bran.

De asemenea, intr-o excursie de o zi langa Brasov se afla si Harman, Prejmer si Feldioara, toate avand biserici sasesti fortificate. Cetatea de la Prejmer este una dintre cele mai bine pastrate din toata Europa. In mod normal vei avea nevoie de un ghid pentru vizitarea acestor locuri sau te poti documenta pentru fiecare in parte accesand harta Brasov. Vei vedea pozitia pe harta cat si distanta si traseele rutiere.

Sibiu

Orasul a facut o diviziune clara intre Orasul de Jos pentru artizani si comercianti si Orasul de Sus pentru turisti deoarece se afla mai multe restaurante, cafenele si binenteles centrul istoric.

Intre cele doua se afla un labirint de alei, scari si pasaje. Cufundandu-se sub bolti de caramida, aceste cai transforma simplul act de a te deplasa intr-o calatorie prin labirint.

Nu rata centrul isotric cu Piata Centrala, Turnurile, Podul Minciunilor toate prezente de altfel pe Harta Sibiu strazi.