Parcuri de distractie si aventura in Europa care merita vizitate
3/39191
calendar_month 29 Iun 2023, 00:00
Dacă vrei o vacanță cât mai dinamică, în care să ai parte de experiențe pline de energie, poți să plănuiești o călătorie în cadrul căreia să te bucuri de oferta de divertisment a unui parc de aventură. În Europa există multe astfel de variante perfecte pentru o vacanță activă, memorabilă, care te va ajuta cu siguranță să scapi de stres. Pe lângă variantele celebre precum parcul de distracții Prater din Viena, Austria, există parcuri de aventură mai puțin cunoscute românilor, dar care merită incluse pe lista de vizitat.

Iată mai jos doar câteva dintre variantele ce pot fi analizate pentru vacanță în special în sezonul cald, când cele mai multe atracții sunt disponibile. Primele două, PortAventura și Europa-Park, pot fi considerate chiar foarte populare pe continent. Însă cei care vor descoperi celelalte parcuri de distracție și aventură vor avea de asemenea experiențe foarte plăcute:

PortAventura, Spania

https://

O variantă favorită a europenilor în materie de distracție este Port Aventura World, în Spania, pe Costa Daurada din Catalonia. Din România se poate ajunge destul de ușor, existând zboruri directe spre Barcelona. Milioane de vizitatori se distrează aici an de an. Este cel mai vizitat parc tematic din Spania, incluzând Costa Caribe Aquatic Park și patru hoteluri.

Există cinci zone tematice bazate pe civilizații istorice - Mediterrània, Far West, México, China și Polinezia - alături deo zonă tematică bazată pe Sesame Street. În cadrul PortAventura World, secțiunea de parc de distracții cuprinde peste 40 de atracții diferite. O parte mai nouă este Ferrari Land, singurul parc tematic din Europa dedicat constructorului italian de mașini de curse.

Europa-Park, Germania

După Disneyland Paris, acesta este cel mai vizitat parc de distracții din Europa, atrăgând public de toate vârstele, mai ales persoanele dornice de aventură intensă. Este localizat în Rust, în sud-vestul Germaniei, aproape și de Strasbourg, Franța. Atracții principale sunt cele 12 rollercoaster, cel mai vechi fiind Trenul Mine Alpenexpress. Merită încercat și mai noul Arthur, un rollercoaster suspendat în interior și exterior, care oferă o combinație interesantă de senzații.

Putând primi până la 50.000 de vizitatori pe zi, Europa-Park este în pas cu tehnologia de ultimă generație, incluzând an de an noi atracții, de exemplu experiențe de realitate virtuală. "YULLBE reprezintă experiențe VR inovatoare în care poți depăși limitele realității tale obișnuite și poți vedea imposibilul devenind posibil. Fii unul dintre primii care experimentează metaversul YULLBE!", se precizează pe website-ul oficial. Perfecte pentru vară sunt atracțiile din cadrul Rulantica, un parc tematic cu atracții legate de distracția în apă.https://

World of Jumanji, Anglia

În cadrul Chessington World of Adventures din Anglia s-a deschis în mai 2023 primul parc tematic World of Jumanji. S-au investit 17 milioane de lire sterline în această lume Jumanji, iar rezultatele sunt impresionante. Principala atracție este reprezentată de primul și singurul rollercoaster Jumanji din lume. Doritorii de adrenalină trebuie să încerce o astfel de plimbare! World of Jumanji a fost creat alături de Sony, studioul care deține drepturile de licențiere ale acestei francize. De la filme și jocuri video, Jumanji este un brand de mare succes, asociat cu aventura la cele mai înalte cote. Un joc ce s-a bucurat de multă popularitate a fost slotul online Jumanji, pe care producătorul de jocuri de cazino online NetEnt l-a lansat în 2018. De menționat faptul că jocul este bazat pe filmul original ce l-a avut în prim plan pe Robin Williams (1995).

Pe lângă noul parc tematic Jumanji, cei care vin aici nu trebuie să rateze zecile de alte atracții din cadrul Chessington World of Adventures. Printre altele, o grădină zoologică cu peste 1000 de animale și un acvariu impresionant care te invită să explorezi lumea acvatică. Cazarea oaspeților la Chessington World of Adventures se poate face în hoteluri și chiar în sistem glamping - varianta de lux a campingului.

Futuroscope, Franta

Futuroscope sau Parc du Futuroscope este un centru de divertisment care a atras de-a lungul timpului zeci de milioane de vizitatori. Este unul dintre cele mai apreciate parcuri tematice din Franța, unic în Europa prin caracteristicile sale. Cuprinde 60 de hectare de peisaj verde liniștit și 25 de experiențe originale. Combinând elementele naturale cu știința și tehnologia, Futuroscope se bazează pe multimedia și tehnici audio-vizuale.

Asterix, Franta

Un alt parc de distracții tematic din Franța este Asterix, situat la aproximativ 35 km nord de Paris. Experiențele de aici sunt inspirate de celebrele personaje Asterix și Obelix, pornite de la benzi desenate și ajunge inclusiv în industria cinematografică. Te poți distra la parcul Asterix din Franța în stilul galilor, de parcă ai avea celebra poțiune magică ce te face să nu-ți fie teamă de nimic.