studentie.ro  » timp-liber » vacante » Previziuni 2020 in turism

Previziuni 2020 in turism

Publicat: 09 Apr 2020 | Vizualizari: 1751

Turismul romanesc parea sa aiba un 2020 mult mai bun decat alti ani, insa pandemia de coronavirus a dat peste cap absolut toate calculele specialistilor. Industria turismului este paralizata in intreaga lume, in special in tarile lovite cel mai puternic de COVID-19, iar specialistii estimeaza ca lucrurile nu se vor redresa mai devreme de un an.

Tari cu un turism mult mai bine dezvoltat decat al Romaniei se asteapta la pierderi economice masive in perioada urmatoare. Romania va avea de suferit in special ca urmare a anularii Euro-2020, care promitea sa aduca un important val de turisti la noi in tara la meciurile pe care urma sa le gazduim. Guvernul Romaniei spera, insa, la o revenire la normal odata cu inceperea sezonului estival, astfel ca va puteti planifica vacantele macar virtual, cu ajutorul aplicatiilor Distante Rutiere si Harta Romaniei.

Dovada estimarilor optimiste o reprezinta prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta pe 2019 pana in mai 2021, in contextul in care acestea puteau fi folosite doar pana in mai 2020.

Ce se intampla cu vacanteleMulti romani si-au anulat deja vacantele programate pentru 2020, fie ca erau in tara, fie in strainatate. Sunt, insa, si optimisti care le-au reprogramat pentru vara sau care asteapta sa vada daca lupta cu coronavirusul va fi de partea lor si restrictiile de circulatie se vor relaxa in cele din urma.In prezent, turistii romani care au achizitionat vacante prin intermediul unor operatori de turism isi pot primi banii inapoi integral, in baza Ordonantei 2/2018. Ministerul Economiei ia, insa, in calcul suspendarea respectivului act normativ, in contextul crizei generate in sector de pandemia COVID-19.

Masura va veni la pachet si cu solutii pentru compensarea consumatorilor. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei Emil-Razvan Pirjol, turistii ar urma sa primeasca garantii privind recuperarea ulterioara a banilor sau, o varianta si mai agreata, certificate pe 18-24 de luni in care isi vor putea reprograma vacantele.

Intre timp, ca urmare a masurilor impuse de autoritati pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus pe teritoriul Romaniei, doua treimi dintre hotelurile din Romania si-au suspendat activitatea pe termen nedeterminat, iar angajatii au fost trimisi in somaj tehnic, pentru moment. Agentiile de turism se tem de insolventa si cer Guvernului masuri care sa le ajute sa supravietuiasca celei mai cumplite crize din istoria industriei, care se estimeaza ca va dura cel putin un an.

Daca sunteti nerabdatori sa plecati intr-o vacanta imediat ce se va incheia perioada de izolare impusa de normele pentru oprirea pandemiei, puteti sa va faceti de pe acum planurile. Daca aveti deja in cap o destinatie, programati-va calatoria cu ajutorul aplicatiei Distante Rutiere.

Tot ce ai de facut este sa introduci in campurile dedicate punctul de plecare, pe cel de sosire si eventuale opriri intermediare; imediat va fi generat traseul, distanta si eventuale rute alternative care te vor ajuta sa eviti aglomeratia din trafic si, implicit, pierderea de timp pretios din vacanta ta. Aplicatia are incorporat si un calculator de consum benzina, care te va ajuta sa estimezi costul carburantului. Calculator distante rutiere este un tool gratuit, cu scop informativ, care te va ghida in cel mai simplu mod catre vacanta fara griji pe care o astepti. Daca vrei sa planifici o plimbare cu masina prin tara, aplicatia Harta Romaniei iti pune la dispozitie toate informatiile necesare si utile pentru drum, inclusiv informatii despre obiective turistice pe care le-ai putea intalni pe traseu.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-04 00:00:00