REVELION 208 IN ISTANBUL - TURCIA
4/4949
calendar_month 05 Oct 2007, 00:00
Durata: 7 zile

Transport: autocar

Cazare: Hotel ***

Masa inclusa: mic dejun

Oferta valabila: pana in Ianuarie 2008

Categorie oferta: Revelion 2008

Perioada Pretul

28.12.2007 - 02.01.2007 265 EUR

Nota : Preturile sunt pentru o persoana/sejur.

Descriere:

ZIUA 1. 28.12 – Plecare din Bucuresti, din fata restaurantului Cina, ora 19.00 pe traseul: Russe – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Cpt. Andreevo – Edirne – Istanbul. Se tranziteaza Bulgaria noaptea.

ZIUA 2. 29.12 – Sosire la Istanbul. Cazare. Dupa-amiaza va invitam la o plimbare prin Bazarul Egiptean de mirodenii si shopping in Marelui Bazar. Cazare hotel 3*.

ZIUA 3. 30.12 - Mic dejun. Se viziteaza Palatul Topkapi

( un complex grandios care timp de 400 ani a fost resedinta sultanilor ), Biserica Sf. Irina ( Aya Irini, biserica bizantina construita in secolul VI pe terenul considerat a fi cel mai vechi loc de inchinaciune al crestinilor din Istanbul ), Biserica Sf. Sofia (Aya Sofya, Biserica Sfintei Intelepciuni, a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in anul 537; la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul IX ) si Moscheea Sultanahmet ( Moscheea Albastra, contruita intre 1609–1616 la comanda sultanului Ahmed I; constructia a starnit ostilitate la vremea respectiva deoarece o moschee cu 6 minarete reprezenta un sacrilegiu, rivalizand cu cele de la Mecca), Hipodromul, Cisternele – Palatul Scufundat.

Timp liber pentru shopping. Cazare.

ZIUA 4. 31.12 – Mic dejun. Optional: plimbare cu vaporasul pe Cornul de Aur pentru a admira “silueta orasului”: Moscheea Sulemanye, Moscheea si palatul Dolmabahce, Parcul Emirhan, Turnul lui Leandru, Fortareata Europei, Bosforul.

Bonus : Dupa amiaza vom traversa podul Galata pentru a vedea Orasul Nou si Palatul Domabahce; traversarea podului peste Bosfor in partea asiatica a orasului.

Timp liber pentru shopping. Cazare.

BONUS : MASA FESTIVA DE REVELION

LA MULTI ANI !

Ziua 5, 01.01. – Mic dejun. Sunteti invitati la un tur de oras in Vechiul Bizant - Patriarhia Ortodoxa Ecumenica cu Biserica Sf. Gheorghe ( complexul este de la inceputul sec. XVII sediul Patriarhiei Ortodoxe Grecesti), Biserica Sf. Stefan al Bulgarilor (intreaga biserica a fost turnata pe bucati in metal la Viena in 1871, adusa cu vaporul si asamblata pe Cornul de Aur ), Moscheea Fatih, Biserica Mantuitorului din Chora ( biserica dateaza din sec. XI; aici se afla cateva din cele mai frumoase mozaicuri si fresce bizantine infatisand intreaga genealogie a Mantuitorului pentru a arata „cum s-a facut Dumnezeu om pentru a ne mantui” , viata Sfintei Fecioare, copilaria si minunile lui Iisus).

Timp liber pentru shopping. Cazare.

Ziua 6, 02.01. - Mic dejun. Plecare spre Edirne, se viziteaza Moscheea Selimiye, cu 999 de ferestre; se continua traseul spre Bucuresti, sosire in functie de indeplinirea formalitatilor vamale.

AND HOTEL 3* - este situat in centrul istoric al orasului, in Cartierul Sultanahmet, la doar 90 metri de Biserica Sf. Sofia, 3 minute de Moscheea Albastra, 4 minute de Palatul Topkapi si 10 minute de Marele Bazar. Hotelul este situat deasupra Cisternelor – Palatul Scufundat.

Hotelul dispune de 45 de camere spatioase si confortabile, iar restaurantul situat la ultimul nivel are o priveliste magnifica asupra Istanbulului. <Servicii incluse:

Pretul excursiei: 265 Euro/ pers in camera dubla

Contact

Nume agentie: MARAN TURISM - Casute de vacanta in Europa

Telefon: 0040-21-210.06.69

Fax: 0040-21-619.01.50

E-mail: maranturism@gmail.com