Top 10 locuri de neratat in Madrid
3/34691
calendar_month 15 Sep 2014, 00:00
In timpul unei vacante sau escapade in capitala Spaniei, puteti admira frumusetea acestui fabulos oras si va puteti bucura de istoria sa care se simte peste tot, chiar si in aer. Este suficient sa vizitati cateva dintre faimoasele obiective istorice si sa va plimbati pe stradute pline de restaurante si case vechi.

Totusi, ce credeti despre modernismul Madridului? Veti fi impresionati de unele dintre cele mai mari mall-uri de pe continent, dar si de alte cladiri contemporane. Madrid este in acelasi timp o capitala istorica si moderna si in ciuda atmosferei pline de viata, veti gasi parcuri verzi, zone de recreere si alte locuri atragatoare pentru timpul liber. Iata un Top 10 cu cele mai valoroase locuri de vizitat in Madrid:
1. Parcul Retiro

In Parcul Retiro domina nuantele de verde, aleile linistite, pajistile pitoresti si facilitatile pentru recreere. Este posibil sa aveti nevoie de o zi intreaga sau mai mult pentru a explora frumusetile naturale ale acestui parc, deoarece este foarte mare. Parcul Buen Retiro este unul dintre cele mai mari din Madrid si se afla chiar langa centrul istoric al orasului. De la plimbari cu barca pe lac, la o multime de facilitati sportive, monumente istorice si chiar si un muzeu - cu siguranta veti regasi un locsor numai al vostru pentru a petrece o dupa-amiaza placuta. De asemenea, va puteti bucura de plimbari prin labirinturile create de copacii verzi si inalti si aleile pasnice din Parcul Retiro.
2. Poarta Alcala

La sfarsitul plimbarii voastre prin Parcul Retiro incercati sa gasiti iesirea din nord-vest, deoarece acolo se afla Poarta Alcala - o atractie importanta din Piata Independentei. Este un monument masiv de la sfarsitul secolului XVIII si cuprinde cinci porti - trei arcade mari si doua porti mai mici patrate. Poarta Alcala este deosebita si datorita frumusetii detaliilor. Veti observa detalii complexe, statui si alte ornamente, dar si o zona inconjuratoare superba si plina de gradini cu flori de toate culorile si copaci verzi.

Citeste mai multe pe infoturism.ro>>