studentie.ro  » timp-liber » vacante » Top 5 obiective turistice in Thassos, Grecia

Top 5 obiective turistice in Thassos, Grecia

Publicat: 16 Apr 2020 | Vizualizari: 854

Thassos este o insula verde cu paduri de maslini. Se afla in Marea Egee si reprezinta o evadare senina, in familie, cu sate pitoresti de munte, cateva ruine si multe plaje.

In vremuri stravechi, Thassos era asociat cu marmura sa, iar muzeul arheologic de la Limenas are un set convingator de statui si alte artefacte recuperate, care dateaza din epoca de piatra.Pentru ca majoritatea aleg sa ajunga la destinatia cu propriul autovehicul va revomandam sa va informati din unrmatoarele surse: harta Grecia pentru a vedea pozitia obiectivelor turistice pe harta distanta rutiera pentru a cunoaste traseul rutier si durata calatoriei

Sa exploram cele mai bune lucruri de facut in Thassos:

1. Manastirea Arhanghel Mihail


Cea mai mare manastire de pe Thassos este o manastire pe stanci.Manastirea a fost abandonata in perioada otomana si a fost reinviata in 1974 numai de maicile din Volos si un calugar de pe Muntele Athos.Noua biserica are un aspect traditional cruciform, iar cea mai faimoasa relicva este cuiul care aparent a fixat mana dreapta a lui Hristos pe cruce.Acest cui aduce pe pelerini dincolo de tarmurile Thassos.

2. Panagia


La cativa kilometri distanta de plaja de aur de pe coasta de nord-est, Panagia este un sat de munte, cu case tipice zonei.Stransa pe un teren abrupt, la 300 de metri deasupra nivelului marii, Panagia a fost construita departe de coasta ca un refugiu sigur de atacurile piratilor si a fost capitala insulei pentru scurt timp dupa Revolutia Greaca din anii 1820.Satul este in aval de Muntele Ipsaron si canalizeaza izvorul muntelui printr-un sistem de fantani si conducte.

3. Muzeul uleiului de masline Sotirelis


De asemenea, in Panagia este un mic muzeu in care va puteti vedea una dintre cele mai vechi industrii ale insulei.Frumosii maslini vechi inradacinati se regasesc peste tot in insula, iar inainte de modernizarea productiei de ulei de masline in secolul XX, exista o moara de masline in fiecare sat.La acest muzeu puteti vedea unul in actiune, deoarece Sotirelis are singura moara care functioneaza cu apa din Grecia.Acest vechi mecanism dateaza din 1915 si a continuat sa preseze ulei de masline pana in 2007, cand intreprinderea a fost mutata intr-o noua unitate.In vizita, vei afla despre procesul de zdrobire si presare a maslinelor.Magazinul vinde uleiuri infuzate cu lavanda, portocala si mandarina, precum si produse de infrumusetare pe baza de ulei de masline si ceaiuri facute cu frunze de masline.

4. Theologos


Acest mic sat montan se afla intr-o scoba dintre dealurile cu o vegetatie slaba si a fost catalogat drept "asezare traditionala". Timp de sute de ani in perioada otomana acesta era centrul administrativ al insulei.Fiind o asezare traditionala a contribuit la pastrarea caselor de piatra in stil macedonean ale satului.

5. Paradise Beach


Pe o intindere linistita a coastei de est, Paradise Beach este o fasie larga de nisip sub pante acoperite cu pin.In ciuda faptului ca este la 22 de kilometri de Limenas, Paradise Beach este locul ideal pentru familiile datorita facilitatillor puse la dispozitie: sezlongurile, restaurante, cafenele, terase, etc.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-07-01 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00