studentie.ro  »  Timp liber  »  Vacante  »  Top atractii turistice din Barcelona

Top atractii turistice din Barcelona

2/203994
calendar_month 16 Apr 2020, 00:00
Exista ceva care sa incante pe fiecare dintre noi in Barcelona. Daca sunteti gurmand, orasul are in total 20 de stele Michelin, iar daca doriti cultura, veti avea o alegere inepuizabila de cladiri si evenimente frumoase. Toate obiectivele turistice se pot regasi pe harta Barcelona online impreuna cu o serie de sfaturi utile.

Sa exploram cele mai bune lucruri de facut in Barcelona:

1. Las Ramblas

Daca esti un turist, este unul dintre acele lucruri pe care trebuie sa le faci.Vara te vei plimba pe faleza, strecurandu-va printre multimile de oameni care trec pe langa statui vii, interpreti de strada, vanzatori de suveniruri si multe altele.Ocazional, veti prinde capriciul de napolitane (gofre) proaspete, calde.

2. Sagrada Família

Aici iti incepe aventura prin Barcelona si operele de vis ale lui Antoni Gaudí.Bazilica este un proiect de o scara si o ambitie incredibila, care inca se afla in constructie. Cand turnurile sale vor fi terminate, va fi cea mai inalta cladire a bisericii din lume si nu seamana cu nicio alta structura.Sagrada Família combina mai multe stiluri arhitecturale, inclusiv modernismul catalan, Art Nouveau si goticul spaniol, dar capodopera lui Gaudí sfideaza aceste tipuri de definitii atunci cand privesti cu gura deschisa in tavanul ei.

3. Casa Batlló

O alta creatie a lui Antoni Gaudí, acest bloc de apartamente a fost o remodelare realizata la inceputul secolului XX.Este imposibil sa treci pe langa si sa nu recunosti acoperisul cladirii, unde poti vedea cantarul unui mare dragon. Vizualizati semineul in forma de ciuperca pe podeaua nobila, care, ca o grota confortabila, a fost conceputa pentru cupluri sa se incalzeasca iarna.

4. Casa Milà

Cunoscuta si sub numele de La Pedrera, Casa Milà a fost finalizata in 1912 si este o alta cladire emblematica Gaudí.Este una dintre lucrarile sale moderniste catalane care au fost listate UNESCO si a fost a patra si ultima cladire Gaudí de pe Passeig de Gràcia.Arhitectii vor aprecia inovatiile contemporane de aici, inclusiv fatada din piatra si parcarea subterana.Oricat de mult ai incerca sa exprimi caldura orasului si aerul de vacanta cu care este cuprins orice turist ar fi de prisos. Este important sa veniti si sa va plimbati pe strazile din Barcelona, sa va bucurati de soare si de plaja, sa gustati din gastronomia Spaniei unica in lume. Afla mai multe sfaturi utile si tipsuri direct de la localnici prin accesarea paginii harta Spaniei.