studentie.ro  »  Timp liber  »  Vacante  »  Travel: Afla care sunt cele mai bune partii de schi din Borsa (Maramures)

Travel: Afla care sunt cele mai bune partii de schi din Borsa (Maramures)

1/186392
calendar_month 04 Dec 2014, 00:00
Maramuresul, pe langa numeroasele obiective turistice si peisaje de vis cu care se mandreste, care iti pot face o vacanta petrecuta aici cum nu se poate mai placuta, este si o buna alternativa pentru pasionatii de schi care nu vor sa isi piarda timpul asteptand la teleski si telescaun in statiunile mult prea aglomerate de pe Valea Prahovei.


Prin urmare, daca alegi Maramuresul ca destinatie pentru urmatoarea ta vacanta de iarna, poti fi sigur ca nu vei avea timp sa te plictisesti aici nicio clipa. Iti recomandam in randurile de mai jos partiile de schi din Borsa, care pot fi pe placul tuturor categoriilor de schiori:

1. Partia Bradet

Cu o lungime de 200 de metri si un nivel de dificultate scazut, partia Bradet este excelenta pentru incepatori. Transportul se face cu telescaunul si teleskiul. Partia nu beneficiaza de tunuri de zapada artificiala si nici de nocturna.

2. Partia Puzdrele

Cu o lungime de 1000 de metri si un nivel de dificultate mediu, aceasta partie dispune de transport cu telescaunul si teleskiul, fiind lipsita insa de nocturna si tunuri de zapada artificiala.

3. Partia Olimpica

Aceasta este varianta cea mai buna pentru impatimitii de schi avansati. Lungimea partiei este de 2980 de metri si beneficiaza si de nocturna astfel incat veti putea schia mult timp dupa apusul soarelui.

4. Partia Varful Stiol

Are o lungime de 1000 de metri si un nivel de dificultate mediu. Transportul se face cu telescaunul.

5. Partia Poiana Stiol

Partia se afla la o altitudine de 1400 de metri iar lungimea ei este de 2000 de metri. Gradul de dificultate al partiei este ridicat.

La Borsa, sezonul de schi dureaza din decembrie pana in aprilie, aici aflandu-se si cea mai mare trambulina naturala din tara noastra. Daca vrei sa iti petreci urmatoarea vacanta la Borsa, nu uita sa iti rezervi un loc de cazare aici.

Foto: infopensiuni.ro