Travel: Bucura-te inca de schi si zapada la Praid!
3/36092
calendar_month 25 Feb 2015, 00:00
Chiar daca florariile s-au umplut de zambile si lalele in asteptarea lui 1 Martie si a primaverii, asta nu inseamna ca iarna a luat sfarsit. Nu inca. Pentru iubitorii sporturilor de iarna iarna nu se va sfrasi pana in iunie prin anumite locuri, asa ca, nu va agatati inca schiurile in cui si porniti in cautarea locurilor in care iarna nu se sfieste de data din calendar.


Unul dintre aceste locuri poate fi si statiunea Praid din judetul Harghita, renumita in primul rand pentru o alta substanta alba ce se gaseste aici din belsug, si anume sarea. Salina Praid este una dintre cele mai mari mine de sare din tara si din Europa, si bineinteles ca nu veti rata ocazia de a o vizita odata ajunsi aici. Salina reprezinta o sursa de distractie in sine aici aflandu-se numeroase cafenele, mese de ping-pong, biliard, un muzeu, o biblioteca si chiar o galerie a vinurilor. In plus, aerul de aici este foarte benefic pentru numeroase afectiuni.

Muntele de Sare de la Praid – un monument al naturii - este o alta atractie turistica din zona. Muntele reprezinta o raritate geologica si are forma unei paini cu o grosime de 1 600 de metri, de 3 miliarde de tone de sare.

Statiunea Praid se afla la o distanta de doar 9 kilometri de statiunea Sovata din judetul Mures, unde exista de asemenea cateva partii amenajate, asadar, daca vreti sa mai schimbati peisajul, puteti da o fuga si aici pentru a incerca partiile. In ceea ce priveste partiile din Praid, aveti doua optiuni la dispozitie. Partia Bogdan 1, deservita de teleschi mono-post, cu un grad de dificultate mediu si Partia Bogdan 2. La baza celei din urma partii se afla si un centru de inchiriere pentru echipament sportiv. Altitudinea de plecare este de 1200 metri, iar cea de sosire este de 1 107 metri.

Daca va ganditi sa vizitati Praidul in viitorul apropiat, nu uitati sa va rezervati din timp un loc de cazare aici.

Foto: ski-si-snowboard.ro