studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Cascada Bigar figureaza intr-un top al celor mai frumoase cascade din lume

Travel: Cascada Bigar figureaza intr-un top al celor mai frumoase cascade din lume

Publicat: 22 Mai 2014 | Vizualizari: 1479

Cascada Bigar din judetul Caras-Severin se afla pe Valea Minisului, in Muntii Aninei la 200 de metri departare de izvorul cu acelasi nume, alimentat de un curs de apa subterana care strabate pestera cu acelasi nume.

Intr-un top realizat in anul 2013 de site-ul The World Geography al celor mai impresionante cascade din lume, cascada Bigar din Caras-Severin figureaza pe primul loc. Localnicii o numesc “miracolul din defileul Minis”.

Cascada Bigar s-a format la cca. 200 de metri departare de izvorul omonim, acolo unde izvorul se varsa in raul Minis.

Izvorul sau izbucul Bigar se afla pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici, intr-o zona declarata arie protejata de interes national. Aria naturala se intinde pe o suprafata de 176,60 de hectare si este bogata in formatiuni rare precum: abrupturi calcaroase, lapiezuri, doline, pesteri si avene. Asadar zona este excelenta pentru o drumetie pe parcursul careia nu numai ca vei avea ce admira dar si ce invata. Flora si fauna de aici sunt si ele bogate si variate, aici gasindu-si adapost specii precum: ursul brun, rasul, lupul si vulpea.

Daca te gandesti ca in urmatoarea vacanta sa bifezi aceasta zona a tarii si implicit cascada Bigar, iti recomandam sa cauti un loc de cazare in Baile Herculane, localitate aflata la 57 de kilometri distanta de comuna Bozovici.


Foto: observator.tv

Otilia Caraza

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-05-23 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00