Travel: Cascada Rachitele ? un loc frumos, cu o legenda pe masura!
3/34780
calendar_month 24 Sep 2014, 00:00
Chiar daca toamna a inceput sa isi arate coltii, oferindu-ne ploi reci si temperaturi zgribulitice, asta nu inseamna ca de acum pana la primavara trebuie sa ne ascundem la caldurica cu un ceai cald in mana si sa incepem sa depanam povesti despre aventurile de asta vara.

Cei mai curajosi dintre noi nu se sperie de prima picatura de ploaie si se incumeta sa strabata muntii la picior chiar si pe vremea aceasta mai friguroasa, ca doar de aia s-au inventat hainele groase si bocancii rezistenti, nu-i asa?

In cazul in care faceti si voi parte dintre “cei mai curajosi dintre noi” astazi va propunem un traseu montan, pe unde altundeva decat prin... minunatii Apuseni. Traseul este ceva mai lung (12 km) daca vreti sa il parcurgeti pana la capat si putin mai scurt daca va limitati sa ajungeti doar la Cascada Rachitele (6 km). Efortul va merita cu varf si indesat, mai ales daca aveti noroc sa prindeti o vreme buna de toamna. Punctul de plecare pentru acest traseu este comuna Rachitele (judetul Cluj). Drumul pe care veti merge este cel spre Cascada Rachitele, un drum forestier care poate fi strabatut si cu masina.

Odata ajunsi la cascada, privelistea oferita va fi pur si simplu coplesitoare. Apa cade de la 30 m inaltime, asemanandu-se in cadere cu un voal de mireasa. Din acest motiv cascada mai este numita si Cascada Valul Miresei. Legenda locala spune ca, in trecut, o mireasa a cazut de pe stancile abrupte de langa cascada, voalul ei ramanand agatat de stanci. Acesta s-a transformat intr-o apa simbolizand lacrimile de durere ale mirelui.

Daca va doriti sa porniti intr-o aventura montana spre Cascada Rachitele ar fi bine sa va rezervati mai intai un loc de cazare la Rachitele aici.

Foto: roportal.ro