studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Castelul Apafi din Dumbraveni

Travel: Castelul Apafi din Dumbraveni

Publicat: 12 Iun 2014 | Vizualizari: 946

Daca in aceasta vara pasii vostri se vor indrepta spre Ardeal, mai precis spre judetul Sibiu, unul dintre obiectivele pe care nu ar trebui sa le ratati in zona este Castelul Apafi din Dumbraveni, localitate aflata la 14 kilometri de Medias.

Si pentru ca tot va aflati in zona, ar trebui sa faceti o plimbare prin orasul Medias, de un pitoresc aparte, al carui centru arata ca un muzeu in aer liber. In Medias se pastreaza in stare foarte buna cladiri vechi, care au un farmec aparte, iar specifice sunt numeroasele turnuri din oras. Dintre acestea enumeram doar: Turnul Croitorilor, Turnul Trompetilor, Turnul Clopotelor, Casa Schuller (1588) Turnul Forkesch, Turnul Pietrarilor si Turnul Fierarilor.

Revenind la obiectivul pe care vi-l propunem astazi, Castelul Apafi din Dumbraveni, acesta dateaza din secolul XVI cu specificatia ca pe teritoriul localitatii Dumbraveni s-au descoperit vestigii arheologice datand din epoca fierului, dacica si romana.

In trecut intrarea in castel era protejata de un zid cu bastioane si un sant cu apa. Celelalte trei laturi erau inconjurate de un lac. Intre timp, forma castelului a suferit multe modificari, acesta pastrandu-si totusi planimetria si unele detalii. Dupa moartea familiei Apafi careia i-a apartinut, castelul a devenit proprietate regala, Maria Tereza daruindu-l grofului Bethlen Gabor.

In momentul de fata castelul adaposteste Colectia Muzeala a Armenilor.

Daca vrei sa vizitezi Mediasul si Castelul Apafi din Dumbraveni, cauta un loc de cazare in Medias aici.


Foto: traveleuropa.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-10 00:00:00