studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Castelul Brancovenesti din Reghin

Travel: Castelul Brancovenesti din Reghin

Publicat: 29 Mai 2014 | Vizualizari: 1446

Daca in aceasta vacanta iti vei indrepta pasii catre judetul Mures, nu ar trebui sa ratezi din traseu orasul Reghin si frumosul castel Brancovenesti, care pastreaza forma tipica a castelelor transilvanene: forma dreptunghiulara cu curte interioara si turnuri pe colt. Deasupra intrarii se afla un balcon pe console de piatra ce se invartesc.

Pe locul pe care salasluieste astazi frumoasa constructie s-a descoperit in trecut un castru roman din vremea imparatului Traian. Pe locul acestuia, s-a construit ulterior o cetate feudala, tot aici ridicandu-se mai tarziu si acest castel pitoresc.

Mai multi nobili, conti si domnitori au fost proprietarii castelului de-a lungul timpului, printre acestia numarandu-se: Bathori Zsigmond, Gabriel Bethlen, voievodul Ardealului si Mihai Viteazul, care, pentru scurt timp, in anul 1600 si-a instalat oastea in Cetatea Brancovenesti, Bocskai Istvan, Bethlen Gabor, Rakoczi Gyorgy si in ultimii 300 de ani familiei nobiliare Kemeny.

Dupa moartea nobilului Kemeny ce a devenit principele Transilvaniei, castelul a fost devastat de inamici, fiind reconstruit de un urmas al acestuia. Din 1945 castelul a fost transformat in azil pentru copii cu handicap sever. Ca mai toate castelele din Romania, si acesta are un destin trist, intrucat, risca ca dupa ce azilul de copii va fi mutat de aici, sa ramana parasit si sa nu mai prezinte niciun interes pentru turism.

Daca vrei sa vezi constructia bine conservata pana acum si incarcata de istorie, cauta un loc de cazare in Reghin aici.

Foto: art-historia.blogspot.com


 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-05-23 00:00:00 - 2022-06-07 00:00:00