studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Castelul din povesti din Lazarea

Travel: Castelul din povesti din Lazarea

Publicat: 04 Iun 2014 | Vizualizari: 822

Daca in aceasta vacanta te vei hotari sa calatoresti prin tara, judetul Harghita ar putea fi o alegere inspirata. Obiectivele turistice din zona sunt demne de bifat macar o data in viata. Cetatea Miko, Lacul Sfanta Ana, Lacul Ciucas, localitatea Corund, Statiunea Bradul sau Banffy sau Castelul Lazar din Lazarea despre care vom vorbi in randurile de mai jos, sunt doar cateva dintre obiectivele pitoresti din judetul Harghita.

Castelul Lazar din comuna Lazarea, aflata in apropiere de orasul Gheorghieni este foarte bine conservat si amenajat intr-un stil atragator pentru turisti. Spre deosebire de marea parte a castelelor din Romania, lasate in paragina sau transformate in aziluri sau ospicii, la Castelul Lazar de langa Gheorghieni chiar ai ce vedea.

Amplasat intr-un cadru natural de o frumusete aparte, la poalele unui deal impadurit, castelul pare desprins din paginile unei carti cu povesti istorice. Edificiul a fost construit in anul 1532, fiind alcatuit din castel si incinta fortificata, stilul acestuia imbinand stilul romanic, gotic si renascentist. Scara de dimensiuni impresionante, bastioanele decorate cu inscriptii, blazoanele si cornisa pictate, toate fac din castelul Lazar din Lazarea un castel in adevaratul sens al cuvantului, care te poate ajuta prin imaginea oferita sa te transpui in vremurile de altadata.

Constructia a inceput sa fie renovata in anul 1967, in prezent gazduind frecvent tabere de creatie. O parte din realizarile artistilor care i-au trecut pragul se afla inca aici datorita donatiilor facute de artisti de-a lungul anilor.

Daca te-ai hotarat sa vizitezi castelul in perioada ce urmeaza, cauta un loc de cazare in Gheorghieni aici.


Foto: wikipedia.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00