studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Castelul familiei Stirbei din Darmanesti

Travel: Castelul familiei Stirbei din Darmanesti

Publicat: 25 Iun 2014 | Vizualizari: 894

Frumusetile tarii noastre sunt de cele mai multe ori necunoscute calatorlui prin tara, care nu merge tintit la o anumita destinatie. Asa este si cazul Palatului Stirbei din Darmanesti (judetul Bacau), “dosit” pe dealul Maguricea, la 600 de metri altitudine, intr-o padure de conifere si foioase. Drumul pana sus este destul de sinuos si nu vei ajunge acolo fara indicatii precise din partea localnicilor si fara o masina care face fata pe un teren accidentat.

Castelul a fost construit in acest loc la inceputul secolului XX de printul Gheorghe Stirbei (fost parlamentar) datorita frumusetii peisajului. Padurea prin care veti trece pana sa ajungeti la castel, a apartinut si ea in trecut familiei Stirbei. Planul castelului a fost realizat de arhitectul Nicolae Ghica Dudesti, iar oamenii care au lucrat la constructia cladirii au fost adusi din Italia.

Frumusetea constructiei nu a impresionat din pacate pe nimeni dupa ce castelul a incetat sa mai apartina familiei Stirbei. Dupa al Doilea Razboi Mondial, castelul a fost transformat in sanatoriu pentru bolnavii de tuberculoza, pentru ca ulterior, locul sa devina o tabara de copii. In prezent cladirea este abandonata, intrucat castelul a fost retrocedat unor austrieci care il tin inchis.



Daca in aceasta vacanta vei dori sa poposesti la Darmanesti pentru a admira castelul familiei Stirbei, cauta un loc de cazare aici.


Foto 1: infopensiuni.ro
Foto principala: skytrip.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00