studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Castelul Poiana Florilor: un loc de basm pe plaiuri mioritice!

Travel: Castelul Poiana Florilor: un loc de basm pe plaiuri mioritice!

Publicat: 21 Mai 2014 | Vizualizari: 1339

Situat intr-o poiana desprinsa parca din povesti, in mijlocul unei paduri de fag, Castelul Poiana Florilor din Alesd (Oradea, judetul Bihor) este o constructie impunatoare cu 365 de ferestre (cate zile are un an), 53 de usi(cate saptamani are un an) si 12 turnuri (cate luni are un an). Diastanta de la Alesd la Oradea este de 41 de kilometri.

Castelul ar fi fost ridicat din dragoste de marele latifundiar maghiar Zichy ca o surpriza pentru consoarta lui. Dar se pare ca aceasta nu ar fi apreciat surpriza, chiar daca, se spune, ca in castel ar fi existat un turn atat de inalt incat, sotia latifundiarului putea vedea de acolo pana in Ungaria. In ciuda acestui fapt, ea s-a intors la un moment dat inapoi in tara natala, grohului Zichy nemairamanandu-i altceva de facut decat sa transforme cladirea in castel de vanatoare. Si astfel salile de bal si iatacurile luxoase ale castelului au devenit mai intai adaposturi cochete pentru vanatori, pentru ca, mai tarziu cladirea sa fie transformata intr-un motel care a dat faliment. Mai tarziu, cladirea a revenit armatei, pentru ca dupa anii '90 castelul sa fie devastat.

In momentul de fata castelul (partial renovat) apartine Manastirii Sfintei Cruci din Oradea si se pare ca intentia maicutelor de aici este sa transforme locul intr-o tabara pentru copii.

Accesul pana la castelul situat la 15 km distanta de localitatea Alesd se face pe jos sau cu o masina de teren.

Daca vrei sa vizitezi acest castel pitoresc in urmatoarea ta vacanta, cauta un loc de cazare in Oradea aici.


Foto: infopensiuni.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-05-23 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00