studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Castelul Rosu din Hemeiusi

Travel: Castelul Rosu din Hemeiusi

Publicat: 26 Iun 2014 | Vizualizari: 732

O vacanta in zona Moldovei te duce mai degraba cu gandul la manastiri. Dar Moldova nu inseamna numai atat. Daca vei porni inspre Bacau, de exemplu, in aceasta vara, noi iti recomandam sa ajungi la Castelul Rosu din satul Lilieci, comuna Hemeiusi. Daca odata ajuns aici, locul ti se va parea foarte cunoscut, afla ca nu te confrunti doar cu un banal sentiment de deja vu, ci ca e foarte posibil ca amintirile tale sa vina din filmul Dumbrava Minunata.

Filmul Dumbrava Minunata de Gheorghe Naghi a fost filmat in parte la acest castel a carui denumire vine de la culoarea caramizilor rosii din care este construit. Castelul a fost construit intre anii 1864-1866 si a apartinut in trecut familiei unui fost vistiernic al Moldovei si lui Grigore Cantacuzino, pana in 1856. Ulterior constructia a trecut in proprietatea Luciei-Schonburg-Waldenburg.Frumusetea castelului se datoreaza combinatiei de stiluri pe care le imbina in mod armonios. Castelul are influente gotice si baroce dar si orientale. Parcul Hemeiusi care il inconjoara, este al doilea ca importanta dendrologica din Romania, iar caracteristica lui principala este ca pe langa numeroasele specii de flora pe care le adaposteste, se poate mandri cu 600 de specii de trandafiri care infloresc intr-o “mare” multicolora vara. Printre speciile rare care pot fi admirate aici se numara si arborele de Sequoia, originar din muntii Sierra Nevada din Statele Unite ale Americii. Tot aici vei avea ocazia sa admiri numeroase specii de pasari si pesti rari, unele dintre acestea fiind unice in Romania si in Europa.

Daca vrei sa bifezi acest obiectiv in aceasta vacanta, cauta un loc de cazare la Hemeiusi aici.


Foto interior: ghiduri-turistice.info
Foto principala: lapunkt.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-01-19 00:00:00 - 2022-02-08 00:00:00