studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Castelul Turnul Rosu din Sibiu

Travel: Castelul Turnul Rosu din Sibiu

Publicat: 28 Mai 2014 | Vizualizari: 937

Sibiul si imprejurimile lui sunt foarte ofertante pentru turistul dornic de a descoperi zone noi, atractive ale tarii. Pentru voi studentii, destinatiile interne ar trebui sa fie cu atat mai interesante pentru vacanta de vara care se apropie, intrucat sunt mai accesibile, financiar vorbind.

Numeroasele obiective turistice din Sibiu dar si din imprejurimi, fac din aceasta zona a tarii una dintre cele mai cautate si mai vizitate din Romania. Apropierea Muntilor Fagaras, dar si a statiunii Paltinis ofera posibilitati multiple de petrecere a timpului liber odata ce ai optat pentru o vacanta la Sibiu.

Odata ajuns in zona, nu ar trebui sa ratezi Castelul Turnul Rosu construit de imparateasa Maria Tereza, acesta fiind mentionat pentru prima data in documentele regale in anul 1453. Castelul se afla pe teritoriul localitatii Boita din Defileul Oltului.

Potrivit arheologilor, aici a existat o puternica cetate dacica, cucerita ulterior de romani. Culoarea rosie a castelului, s-ar datora, potrivit documentelor istorice sangelui varsat de armatele turcesti in timp ce incercau sa il cucereasca.

Principalul turn al castelului este in forma rectangulara si are latura zidului de 14 metri, al doilea turn fiind un pic mai mic, in forma hexagonala, si avand o latura a zidului de doar sapte metri. Sub castel de afla niste tuneluri prin care fugeau femeile si copiii in vremuri de restriste. Acestea duc spre varful muntelui, unele dintre ele trecand pe sub albia Oltului.

Povestile pe care turnul le-ar putea spune daca ar fi insufletit ar fi fascinante si din toate vremurile, data fiind vechimea lui impresionanata. De la conflictele de pe vremea dacilor la care a fost martor, la cele din timpul invaziilor otomane, la povestile copiilor orfani pe care i-a adapostit constructia intre 1917 si 2003 sau la povestile pacientilor carora le-a fost casa pe vremea cand era spital de boli nervoase.

Turnul nu a fost organizat ca muzeu inca, dar poate fi vizitat pe dinafara.

Daca planuiesti o vacanta in Sibiu si imprejurimile lui, cauta un loc de cazare aici.


Foto: turistintransilvania.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-05-23 00:00:00 - 2022-06-07 00:00:00