studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Castelul Vlad Tepes, o copie fidela a cetatii Poenari chiar in Bucuresti

Travel: Castelul Vlad Tepes, o copie fidela a cetatii Poenari chiar in Bucuresti

Publicat: 11 Iun 2014 | Vizualizari: 2621

In cazul in care locuiesti in Bucuresti, poate ai auzit de el de la parinti sau de la bunici. In cazul in care te afli la studii in capitala, s-ar putea sa te fi aflat de multe ori la o aruncatura de bat de el, dar sa-l fi trecut cu vederea.

In acest caz, ar fi bine sa retii ca data viitoare cand vei face o plimbare prin Parcul Carol sa te apropii de pitoreasca cladire ce dainuie aici din 1906, cand a fost inaltata de Carol I cu ocazia implinirii a 40 de ani de domnie. Castelul este situat mai exact pe strada Candiano Popescu la numarul 6, in incinta Parcului Carol.

Scopul initial al cladirii a fost ca ea sa adaposteasca un turn de apa care sa alimenteze Expozitia Generala Romana. Cum planurile concepute initial de arhitectii Stefan Burcus si V. Stephanescu nu au fost agreate de regele Carol I, acestia au fost nevoiti sa gaseasca o varianta mai ingenioasa pentru a masca acest turn. Prin urmare, solutia aprobata in unanimitate ulterior a fost ca aici sa se construiasca o replica in miniatura a castelului lui Vlad Tepes de la Poenari, judetul Arges.

Rezervorul de apa montat in interiorul turnului castelului nu a functionat niciodata, constructia devenind ulterior loc de expunere a obiectelor de arta. Din turnul inalt de 23 de metri al castelului se poate admira panorama Bucurestiului.

Desi este o bijuterie arhitecturala si are un potential turistic urias, castelul a fost deschis publicului de foarte putine ori, si doar cu ocazia unor zile speciale precum Ziua Eroilor (Inaltarea Domnului) si Ziua Armatei (25 octombrie), din cauza ca scarile din turn sunt foarte periculoase.

Din 2004 constructia a devenit sediul Oficiului National pentru Cultul Eroilor.

Daca iti doresti sa vizitezi constructia data viitoare cand vei ajunge in capitala, cauta un loc de cazare in Bucuresti aici.


Foto: mnt-leonida.ro


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00