Travel: Descopera atmosfera romantica a Castelului Mikes din Zabala
3/35978
calendar_month 12 Feb 2015, 00:00
Esti in cautarea unui loc incredibil de romantic sau a unui loc de poveste in care sa iti petreci Ziua Indragostitilor sau Dragobetele? Avem o veste buna pentru tine! Am gasit un loc care indeplineste ambele criterii, la noi in tara, in care tu te vei simti ca un conte de pe vremuri, iar iubita ta ca o adevarata printesa.

Este vorba de Castelul Mikes (datand din secolul XVI) din satul Zabala, aflat la o distanta de 6 kilometri de Covasna. Despre acest loc se spune ca este cea mai romantica destinatie din Transilvania. Aici, contesa Katalina, care si-a recuperat averea dupa ce i-a fost confiscata familiei sale de comunisti, in anul 1949, inclusiv Castelul Mikes, a transformat una din cladirile aflate in proprietatea sa (fostul garaj), intr-un mic hotel ce pastreaza atmosfera de odinioara. Si ce loc poate fi mai potrivit pentru o escapada romantica decat un castel aflat intr-o zona rupta de lume?

Castelul ofera servicii de cazare pentru turisti la nivel occidental in cele sase camere ale sale (camera rosie este cea mai dorita!) si posibilitatea de a-ti umple timpul facand plimbari cu caruta prin imprejurimi, vizitand domeniul castelului sau mergand la o sesiune de privit ursii (asta pentru ca aveti nevoie si de putina adrenalina, nu-i asa?).

In timpul liber pe care il veti avea din plin la dispozitie va recomandam sa vizitati si alte locuri de basm din zona, precum Cetatea Ilenei Cosanzene, aflata nu departe de centrul orasului Covasna. Aflata intr-un loc de basm, cetatea este invaluita in mister, necunoscandu-se nici macar anul inaltarii ei. Insa legenda ei, este cea care atrege turistii ca un magnet. Se spune ca aici a locuit pe vremuri Ileana Cosanzeana, care adapostea in beci o enorma avere pazita de un cocos care nu adormea decat o data la 7 ani. Plantele din curtea cetatii, se pare ca sunt udate si ingrijite chiar de zane, in noptile cu clar de luna...

Valea Zanelor si Cetatea Zanelor sunt alte obiective turistice de neratat pe care trebuie sa le vizitati in timpul unui sejur petrecut in zona. Cetatea Zanelor este o fosta cetate dacica despre care arheologii cred ca a fost construita cu mult inainte de perioada dacica si romana. Asadar, este posibil ca originea ei sa se afle undeva in negura vremurilor, cand zanele si zmeii convietuiau in deplina armonie...

Daca vrei sa vezi toate aceste minunatii ale Covasnei nu uita sa iti rezervi din timp un loc de cazare la Castelul Mikes sau un alt loc de cazare in Covasna, aici.

Foto: minicalatorii.ro