studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Descopera atractiile turistice de la Arieseni!

Travel: Descopera atractiile turistice de la Arieseni!

Publicat: 07 Ian 2015 | Vizualizari: 722

In cazul in care doresti sa pornesti intr-o aventura hibernala la inceput de an, iti recomandam statiunea Arieseni din judetul Alba, situata la o altitudine de 859 de metri. Pe langa peisajele de iarna de vis pe care le vei intalni aici, statiunea si imprejurimile ei iti ofera numeroase modalitati de petrecere a timpului liber.


Cateva dintre atractiile turistice din zona sunt Ghetarul de la Scarisoara, Pestera Poarta lui Ionele, Pestera Portile Bihorului, Groapa Ruginoasa, Pestera Ursilor sau Casa memoriala Avram Iancu, precum si manastirile Lupsa si Posada. La aproximativ 50 de kilometri de Arieseni se afla localitatea Rosia Montana cu o istorie milienara, fiind cunoscuta inca dinaintea cuceririi Daciei. In apropiere de Rosia Montana se afla si doua formatiuni geologice unice declarate monumente ale naturii: Piatra Corbului si Piatra Despicata.


Pentru iubitorii sporturilor de iarna, cea mai mare atractie de aici vor fi cu siguranta partiile de la Vartop – Arieseni.

Partia Vartop 1, este cea mai veche din statiune, avand o lungime de 800 de metri si fiind dotata cu teleschi si nocturna.


Partia de sanii Vartop. Pentru cei dintre voi care nu ati deprins inca tainele schiatului, exista o partie de sanius, aflata in imediata apropiere a partiei Vartop 1, unde va veti putea bucura din plin de placerile iernii. La fata locului exista centre de inchiriat sanii, deci nu trebuie sa plecati cu sania de acasa.


Partia Vartop 2. Aceasta partie are o lungime de 400 de metri fiind dotata atat cu tunuri de zapada cat si cu iluminare nocturna. La baza partiei functioneaza si o scoala de schi unde pot lua lectii incepatorii in domeniu.


Daca veti dori sa va indreptati spre Arieseni in perioada ce urmeaza nu uitati sa va rezervati un loc de cazare la Arieseni aici.
Foto: dani-anke.blogspot.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-24 00:00:00 - 2022-01-26 00:00:00