studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Descopera castelele Romaniei! Viziteaza Castelul Purgly!

Travel: Descopera castelele Romaniei! Viziteaza Castelul Purgly!

Publicat: 29 Oct 2014 | Vizualizari: 802

Cand vine vorba de locuri frumoase din tara noastra care merita cu adevarat a fi vizitate, Castelul Purgly din localitatea Sofronea, aflata la 20 de kilometri distanta de Arad, isi merita locul pe lista. Construit in stilul seccesion, constructia chiar are aspectul unui castel din cartile de povesti si merita sa ii treci pragul data viitoare cand vei ajunge prin Arad.


Exteriorul castelului este dantelat si ornamentat cu multe turnuri inspirate de arhitectura feudala. Interiorul a fost restaurat, ca si intreg castelul de altfel, fiind redat publicului in anul 2007. Multe dintre detalii au ramas exact ca in perioada constructiei, de remarcat fiind tavanul, prevazut cu casete din lemn, scara ce duce la etaj, minitios lucrata sau vitraliile ferestrelor ce amintesc de stralucirea epocii in care castelul a fost ridicat.


Castelul ar fi fost ridicat in anul 1789, insa prima mentiune documentara despre acesta dateaza din 1889. Baronul Janos Purgly este cel care a dat cladirii infatisarea actuala, acesta ramanand in istoria locului ca un bun gospodar in timpul caruia localitatea Sofronea a prosperat.


Dupa o perioada de decadere, in timpul careia castelul s-a degradat foarte mult, castelul a fost preluat de Daniel Negrea, presedintele fundației Humanitas-Gura Popii, care l-a renovat complet, a construit un strand termal si l-a redeschis pentru public.


Daca vreti sa vizitati acest castel cochet al Romaniei, nu uitati sa va rezervati un loc de cazare la Arad, aici.Foto: worldwideromania.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00