studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Distractie in subteran! Viziteaza Salina Praid!

Travel: Distractie in subteran! Viziteaza Salina Praid!

Publicat: 20 Aug 2014 | Vizualizari: 670

Salina Praid este cu siguranta un loc unic in Romania pe care trebuie sa il bifezi macar o data in viata. Cum vremea in acest weekend se anunta a fi inca minunata, va propunem sa va petreceti penultimul weekend de vara la adancime.

Salina Praid se afla in judetul Harghita, la doar 10 kilometri distanta de statiunea Sovata, fiind una dintre cele mai mari saline de la noi din tara si din Europa, avand rezerve de sare pentru inca 500 de ani de acum incolo.

Ceea ce impresioneaza la aceasta salina este adancimea mare la care se coboara sub pamant, dimensiunile impresionante si posibilitatile de agrement foarte numeroase pe care le ofera atat in interior cat si la exterior. Asadar, salina arata ca un mic orasel subteran amenajat la 120 de metri adancime. Pentru a ajunge in zona amenajata, turistii se deplaseaza un kilometru si jumatate cu autobuzul, dupa care, sunt provocati la o proba de forta: trebuie sa coboare 300 de trepte la picior.

Efortul merita din plin, pentru ca, odata ajunsi sub pamant, turistii se vor putea bucura de numeroasele posibilitati de agrement pe care le pune la dispozitie salina: cafenele, biblioteca, o galerie a vinurilor, mese de ping pong si de biliard, locuri de joaca pentru copii, internet cafe, o capela si un muzeu al minei. Tot aici se afla si primul parc de aventuri din Europa in subteran, intitulat Club Aventura. In sezonul de varf, numarul turistilor care calca pragul salinei poate ajunge si la 3000 pe zi.

Si daca tot ajungi la Praid, nu trebuie sa ratezi o vizita la cel mai mare strand cu apa sarata din Romania, care s-a deschis anul acesta si care a reprezentat o investitie de 1,5 milioane de euro. Bazinul de apa este foarte incapator, iar locurile de plaja sunt la discretie. Unde mai pui ca strandul este inconjurat de munti impaduriti ceea ce face ca peisajul sa fie de-a dreptul impresionant.

Daca vrei sa pornesti inspre Praid in timpul care ti-a mai ramas liber din vacanta de vara, rezerva-ti un loc de cazare la Praid aici.


Foto: infopensiuni.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-23 00:00:00 - 2022-02-06 00:00:00