Travel: Mercedes cu roti de tren? Viziteaza Muzeul trenuletelor de la Sinaia!
3/34888
calendar_month 02 Oct 2014, 00:00
Pentru acest weekend din “miezul” toamnei va recomandam o iesire de relaxare si desfatare la Sinaia. Stim ca nimeni nu iubeste aglomeratia din weekend din trafic spre Valea Prahovei, dar “Perla Carpatilor” merita toate eforturile ca sa ajungi aici.

Chiar daca le-ai vazut de nenumarate ori, parca nu te mai saturi sa admiri frumusetile arhitecturale pe care le adaposteste acest colt de Romanie, dar si natura, mai darnica parca cu aceste locuri decat cu oricare altele de la noi din tara. Castelul Peles, Castelul Pelisor, Castelul Foisor, Cazinoul, Casa Memoriala George Enescu, Casa Nicolae Iorga, plimbarile lungi la pas pana la Poiana Stanii Regale, toate sunt motive suficiente pentru a vizita Sinaia si in afara sezonului de schi.

Ceea ce va vom recomanda noi astazi insa, este un obiectiv mai putin popular din Sinaia, care adaposteste exponate putin spus originale. Este vorba despre Muzeul de trenulete din Sinaia, aflat in imadiata apropiere a garii din localitate. Aici veti gasi o colectie impresionanta de micromodele feroviare, care ii vor fascina deopotriva pe copilul si tanarul care salasluiesc concomitent in voi.

Una din piesele “vedeta” a colectiei de aici este limuzina Anei Pauker care merge pe sine. Pentru cei dintre voi care nu stiau (sau au uitat) Ana Pauker a fost prima femeie viceprim-ministru si Ministru de Externe atat din istoria Romaniei cat si din lume. Aceasta functie i-a permis femeii care a ocupat cea mai inalta functie politica din istoria Romaniei sa aiba mici excentricitati precum cea despre care vom vorbi in randurile de mai jos.

Ana Pauker si-a cumparat un Mecedes si a facut tren din el. Cum? Foarte simplu. I-a montat roti de tren, i-a blindat usile cu plumb si l-a folosit pentru a circula cu el pe caile ferate.

Daca ti-am starnit cat de cat curiozitatea, porneste spre Sinaia in acest weekend, neuitand bineinteles sa iti rezervi mai intai un loc de cazare la Sinaia aici.

Foto 1: volganeagra.blogspot.ro
Foto principala: xplorio.ro