studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece Halloween-ul la Castelul Bran!

Travel: Petrece Halloween-ul la Castelul Bran!

Publicat: 30 Oct 2014 | Vizualizari: 1041

Castelul Bran, a carui istorie incepe in anul 1377 cand a fost atestat intr-o scrisoare a regelui Ludovic I D’Anjou, din care reiese ca acorda brasovenilor anumite privilegii. Aflat la 30 km distanta de Brasov, Castelul Bran este o destinatie la care viseaza multi turisti straini care cred in povestile despre Dracula.


Folosit in trecut in scopuri militare, legendele spun ca aici a locuit Vlad Tepes. Legenda lui Dracula s-a tesut pe marginea pedepsei crude pe care domnitorul Tarii Romanesti o aplica dusmanilor si celor care nesocoteau legea, si anume, tragerea in teapa. Imaginatia populara a tesut mai mult pe seama acestui fapt, ajungandu-se sa se spuna ca Vlad Tepes obisnuia sa bea sangele celor pe care ii tragea in teapa. Din aceasta legenda s-au nascut filme si carti devenite celebre de-a lungul timpului mult peste hotarele tarii noastre.


Astazi, castelul este un muzeu renovat si amenajat de urmasii principesei Ileana (fiica Reginei Maria) cu piese si obiecte de mobilier ce refac atmosfera de odinioara. Desi totul e pasnic in jurul lui, turistii vin aici in cautarea de senzatii tari. Daca va numarati printre acestia, va recomandam sa va aflati aici sambata seara, in ziua de 1 noiembrie, cand se organizeaza Halloween la Castelul Bran.


Turistii vor avea parte de un tur al castelului la miezul noptii, in timpul caruia vor fi ghidati de insusi Vlad Tepes, de un dans al Ielelor, de vinul rosu al castelului, de filme clasice horror si de un Halloween after-party. Turul castelului este 50 de lei, iar daca vreti sa asistati si la petrecere veti plati 70 de lei.


In cazul in care iti faci deja bagajele nu uita sa iti rezervi un loc de cazare in Bran aici.
Foto: castelulbran.ro
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00