studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece o vacanta de basm in Maramures, la Viseul de Sus!

Travel: Petrece o vacanta de basm in Maramures, la Viseul de Sus!

Publicat: 27 Nov 2014 | Vizualizari: 1511

Nu poti spune ca ai vazut cele mai frumoase locuri din Romania, pana nu ai vizitat Maramures. Asta pentru ca aceasta zona a tarii plina traditii si case vechi de sute de ani pare a ignora faptul ca traim in era tehnologiei, pastrandu-si farmecul neschimbat intr-o lume atat de sofisticata.


O dovada in plus a faptului ca simplitatea lucrurilor de demult ii fascineaza inca pe oamenii de pretutindeni o constituie faptul ca Maramuresul a fost inclus de revista National Geographic Traveler in lista celor mai frumoase 20 de destinatii turistice din lume ce merita a fi vizitate in 2015.


Asadar, te sfatuim sa nu astepti pana in 2015 pentru a porni spre Maramures, vacanta de iarna ce se apropie, fiind excelenta pentru a face acest lucru. Asta pentru ca frumusetea peisajelor de aici este iarna rupta parca din paginile unui basm din copilarie. Casele vechi, imbracate in “cojoace” albe de zapada, padurile argintii sub mantia de nea, mocanita straveche de la Viseul de Sus care te va purta printre toate aceste frumuseti, toate iti vor crea iluzia ca te-ai teleportat brusc intr-un alt timp.


Localnicii bucurosi de turisti din Viseul de Sus, te vor indruma sa apelezi la o plimbare cu caruta trasa de cai pentru a parcurge drumul pana la muzeul satului din apropiere. Pe drum, ca sa te incalzesti, te sfatuim sa gusti din palinca locala si din bunatatile din porc, pe care localnicii le vor pregati pentru turisti.


Si daca vei ajunge aici cu o masina, nu trebuie sa ratezi vizite la obiectivele din apropiere precum Manastirea Barsana, Cimitirul Vesel, Memorialul Durerii de la Sighetu Marmatiei si numeroasele bisericute vechi de sute de ani tipic maramuresene.


Daca vei porni inspre Viseul de Sus in vacanta de iarna ce se apropie, nu uita sa iti rezervi un loc de cazare aici.Foto: iuliaradu.wordpress.com


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00