studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece o vacanta de vara activa, la Mangalia!

Travel: Petrece o vacanta de vara activa, la Mangalia!

Publicat: 31 Iul 2014 | Vizualizari: 870

Cand vine vorba de vacanta la mare in Romania, putina lume alege partea de sud a litoralului. Tocmai de aceea, in randurile de mai jos va vom recomanda sa alegeti Mangalia pentru una din viitoarele vacante pe litoral. Asta pentru ca aici, la Mangalia, veti putea alege intre mai multe activitati, ceea ce va face ca o vacanta petrecuta aici sa fie un pic mai plina decat alte vacante tipice la malul marii.

Ceea ce face mai diferita Mangalia fata de celelalte statiuni de pe litoralul autohton, este faptul ca aici exista putin mai multe obiective de bifat, fiecare dintre ele avand cate o poveste interesanta de spus.

Mangalia de azi este vechea Cetate Callatis ale carei ruine dainuie si azi si pe care le puteti vizita intr-o seara racoroasa de vacanta. Cetatea are o vechime de peste 25 de secole si a fost ridicata de navigatorii greci incantati de pozitia strategica a localitatii.

Pestera Limanu, aflata in apropiere de Mangalia este un alt obiectiv de bifat odata ajunsi in zona, intrucat este cea mai intortocheata pestera de la noi din tara, fiind declarata monument al naturii. Cu o lungime de 3.200 de metri, in pestera s-au descoperit numeroase vestigii a numeroase civilizatii care s-au perindat pe aceste meleaguri: greaca, romana, primii crestini, inscriptii in slavona etc...Foto: infopensiuni.ro

Pestera La Movile. Descoperita recent, in 1986, pestera a atras atentia in mod deosebit comunitatilor stiintifice, inclusiv NASA, mediul subteran din Movile fiind comparat cu cel existent pe Marte. Avand dimensiuni relativ reduse, doar 300 de metri lungime, aici s-au descoperit 35 de specii noi pentru Terra,, intr-un mediu despre care nu se credea ca este compatibil cu viata.Foto: black-sea.travel

Situl arheologic statia de boigaz din Mangalia. Acest sit a fost descoperit intre anii 1992 – 1996, aici aflandu-se morminte din epoca romana si romano-bizantina.

Lacul Mangalia. Intr-o dupa amiaza linistita de vara puteti sa porniti intr-o plimbare cu barca pe lacul Mangalia, in timpul careia va este garantata intalnirea cu: chire, lebede, broaste testoase de apa etc. Pe malul lacului se gasesc numeroase izvoare cu ape sulfuroase mezotermale.

Daca te-ai hotarat sa iti petreci urmatoarea vacanta aici, rezerva-ti un loc de cazare in Mangalia.


Foto: litoralulromanesc.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-24 00:00:00 - 2022-02-04 00:00:00