studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece o vacanta departe de lume, la Sfantu Gheorghe

Travel: Petrece o vacanta departe de lume, la Sfantu Gheorghe

Publicat: 17 Iul 2014 | Vizualizari: 895

Delta Dunarii este un loc pe care cu siguranta trebuie sa il explorezi macar o data in viata. Cu cat il descoperi mai repede, cu atat mai bine, pentru ca vei avea ulterior dorinta sa te reintorci aici ori de cate ori vei avea ocazia si vei ajunge astfel sa descoperi cat mai mult din farmecul unic al acestui loc minunat.

Sfantu Gheorghe, este un sat din judetul Tulcea in care nu poti sa ajungi altfel decat pe calea apei. In timpul acestei calatorii te vei simti ca un mic explorator, descoperind farmecul calatoriei cu vaporul din Tulcea pana la destinatia pe care ti-o propunem noi astazi. Odata ajuns la destinatie, la debarcaderul din Sfantu Gheorghe, vei fi uimit de “taxiurile” care te asteapta sa te conduca spre locul de cazare: cateva carute cu cai “conduse” de localnicii zonei si titicarul - un trenulet pe roti (gen autobuz) pus la dispozitia turistilor mai pretentiosi.

La Sfantu Gheorghe Dunarea se intalneste cu marea, bratul omonim al fluviului varsandu-se in acest punct in Marea Neagra. Salbaticia zonei, casele saracacioase ale localnicilor primitori si foarte prietenosi, contrastul dintre acestea si eleganta pensiunilor nou aparute odata cu dezvoltarea turismului, te vor face sa te indragostesti de locul in care egretele zboara nestingherite si caii inca mai alearga liberi pe plaja.

Si pentru ca aici doream sa ajungem, la plaja, e bine de stiut ca aceasta este una dintre putinele din Romania care si-au pastrat salbaticia pana astazi, si tocmai de aceea are un farmec aparte. Situata cam la un kilometru de sat, poti sa ajungi usor la ea cu ajutorul titicarului de care am amintit mai devreme. Dupa numai cateva minute petrecute aici, vei incepe sa preferi aceasta plaja tuturor celor de pe litoral. Apa este mai curata ( si mai rece), plaja este foarte lata si are un nisip numai bun sa iti mangaie talpile delicate, iar intrarea in apa marii se face lin, putand inainta destul de mult fara sa iti faci probleme din cauza adancimii. Singurul lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu faci baie in apropierea locului in care bratul Sfantu Gheorghe se varsa in mare, pentru ca acolo sunt curenti puternici periculosi.

In rest... la Sfantu Gheorghe de vei putea bucura de toate beneficiile pe care ti le ofera marea si soarele, doar ca intr-un mod mai linistit, de vizitele la casele localnicilor unde poti comanda o masa cu preparate din peste la preturi convenabile si de plimbarile cu barca pe canale in compania unui localnic care va sti exact ce sa iti arate.

Daca vrei sa pornesti in aceasta vara intr-acolo, rezerva-ti un loc de cazare la Sfantu Gheorghe, aici.


Foto: sabin.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-20 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00