studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece o vacanta spectaculoasa la Cheile Turzii!

Travel: Petrece o vacanta spectaculoasa la Cheile Turzii!

Publicat: 08 Apr 2015 | Vizualizari: 1442

Desi vremea din ultima perioada ne-a cam speriat, pana la urma se pare ca meteorologii au vesti bune pentru noi. De Paste vremea va fi frumoasa si temperaturile vor depasi in unele zone ale tarii 20 de grade. In aceste conditii, vom putea sa ne bucuram din plin de plimbarile in natura in zilele libere de Paste.

Daca inca nu v-ati decis in legatura cu destinatia pentru vacanta de Paste sau daca sunteti in cautare de idei pentru a va petrece mini-vacanta de 1 Mai, altele decat marea, va recomandam o vacanta spectaculoasa la Cheile Turzii din judetul Cluj.

Aflate la 6 km departare de Turda, Cheile Turzii se intind pe o suprafata de 2 900 km si sunt unele dintre cele mai spectaculoase din tara noastra, oferind ochiului calatorului un peisaj sabatic, cu stanci abrupte, turnuri de piatra, creste ascutite, valcele si arcade, dar si cu peste 1000 de specii rare de plante si animale.
Roca calcaroasa din zona a facilitat aparitia unui relief carstic spectaculos, peste 60 de pesteri gasindu-se in aceasta zona, dintre care amintim doar: Pestera Liliecilor, Pestera Ungureasca, Pestera Morarilor, Pestera Blinder, Pestera Cetatuia Mare, Pestera Ascunsa, etc.
Odata ajunsi aici nu trebuie sa ratati obiective unice in peisajul tarii noastre, precum: Catedrala de piatra numita Coltul Cocosului, Coltul Cetatii, Turnul Galben sau Turnul Bors.
Datorita peisajului ofertant si posibilitatii de a face trasee inedite prin aceste chei spectaculoase din Cluj, turismul a inflorit in zona, iar variantele de cazare la hoteluri si pensiuni cochete din imprejurimi sunt numeroase.
Daca va ganditi sa porniti in curand inspre Cheile Turzii, nu uitati sa va rezervati din timp un loc de cazare in Turda aici.
Foto 1: clujul-tau.crpp.ro
Foto principala: travelwithasmile.net

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-20 00:00:00 - 2022-02-04 00:00:00