studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece o vacanta spirituala la Rasinari!

Travel: Petrece o vacanta spirituala la Rasinari!

Publicat: 21 Aug 2014 | Vizualizari: 672

Dupa frunzele copacilor care si-au schimbat culoarea in galbui si care incep sa cada tot mai des pe trotuare, e clar ca toamna e aproape cu farmecul ei aparte. Si pentru ca vremea de plaja s-a cam dus, si destinatiile noastre de vacanta incep sa se schimbe, curiozitatea incepand sa ne impinga spre peisaje care se potrivesc mai mult cu sezonul care se apropie si cu noua noastra stare de spirit, nostalgica.

La sfarsit de vara, drumul spre Sibiu, care trece prin Valea Oltului este foarte frumos si merita a fi strabatut din plin. Si pentru ca pentru urmatoarea ta destinatie de vacanta vrem sa iti recomandam o zona rurala a tarii, incarcata de spiritualitate, te vom dirija spre Rasinari, o comuna aflata in Marginimea Sibiului, la doar 12 km distanta de Sibiu.

In cazul in care vei dori ca popasul de la Rasinari sa se incheie in aceeasi zi, ai putea sa iti continui drumul de aici mai departe spre Paltinis. Pana una, alta, principalul motiv pentru care trebuie sa vizitezi Rasinariul este faptul ca aici au trait doua dintre cei mai reprezentative personalitati ale culturii romanesti: Emil Cioran si Octavian Goga. Casele lor memoriale de aici te vor invita la meditatie si la o usoara rupere de ritmul nebun al lumii in care traim.

Despre Rasinari “filosoful pesimismului “ Emil Cioran, spunea la un moment dat aflandu-se departe de tara: “Cat as vrea să revad straduta de straduta, coltisor de coltisor, acest blestemat, acest splendid Rasinari”. In momentul de fata, turisti din lumea intreaga vin sa viziteze Rasinariul pentru a vedea unde s-a nascut inspiratul nostru filosof. In plus, aici, la Rasinari vei descoperi un loc bogat si in alte cladiri istorice in care au trait alti oameni de valoare nascuti pe aceste meleaguri, vestigii ale vechilor fotificatii romanesti dar si o zona cu o bogatie etnografica aparte.

Daca vrei sa pornesti inspre aceste meleaguri in urmatoarea ta vacanta, cauta aici un loc de cazare la Rasinari aici.Foto: cazarerasinari.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-21 00:00:00 - 2022-02-16 00:00:00