studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece-ti vacanta de vara la Costinesti!

Travel: Petrece-ti vacanta de vara la Costinesti!

Publicat: 10 Iul 2014 | Vizualizari: 1140

In trecut era considerata statiunea studentilor, asta pentru ca, prin anii '50, aici s-a inaugurat o tabara internationala pentru studenti. Printre cei care i-au taiat panglica s-a numarat si fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, pe atunci liderul studentilor comunisti.

Situata la 31 de kilometri de Constanta, statiunea are niste simboluri care i-au conferit de-a lungul anilor o amprenta proprie. Epava navei Evanghelia, Obeliscul, discotecile in aer liber, taberele studentesti, terasa White Horse, toate sunt emblemele Costinestiului, desi multe dintre ele au povesti triste de spus.

Nava comerciala Evanghelia ce a apartinut omului de afaceri grec Aristotel Onassis a esuat in anii '60 aici, in timp ce facea un transport de portocale la Constanta. Astazi epava ei le suscita curiozitatea turistilor care nu ii cunosc povestea. Obeliscul din Costinesti nu a avut nici el un destin favorabil. Ridicat in anii '70, acesta a devenit punct de intalnire si punctul fierbinte al statiunii. In urma unei furtuni ce a avut loc in anul 2005 insa, acesta a fost daramat si ingropat in nisip, autoritatile hotarand astfel sa ridice altul mult mai rezistent.

Plaja din Costinesti are o lungime de un kilometru, latimea cea mai mare atingand-o in zona Obeliscului. Plaja aici, are numeroase beneficii pentru sanatate, fiind recomandata pentru talasoterapie, aerosoli si helioterapie.

In cazul in care vrei sa petreci o vacanta in fosta statiune a studentilor, actualmente a tuturor, rezerva-ti un loc de cazare in Costinesti aici.


Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-20 00:00:00 - 2022-02-10 00:00:00