studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece-ti vacanta la castel: Castelul Kalnoky din Miclosoara

Travel: Petrece-ti vacanta la castel: Castelul Kalnoky din Miclosoara

Publicat: 18 Iun 2014 | Vizualizari: 1806

Vara aceasta ar merita ca pasii tai sa treaca prin Covasna, mai exact prin localitatea Miclosoara (din orasul Baraolt), unde vei descoperi un castel in totalitate restaurat si deschis turistilor. Printre turistii celebri care au trecut pe aici se afla insusi printul Charles al Marii Britanii, ceea ce confirma inca o data faptul ca obiectivul pe care vi-l recomandam chiar merita vazut.

In plus, aflandu-te la fata locului, vei avea ocazia sa auzi povesti despre Printul Charles si impresiile lui despre Romania de la localnici si cei care administreaza cladirea.

Cladirea dateaza din 1500 cand constructia a fost ridicata de membrii familiei Kalnoky la Miclosoara ca resedinta de vanatoare. Legenda spune ca, in secolul XIII, secuiul pe nume Kalnoky ar fi salvat viata regelui Ungariei in timpul unei sedinte de vanatoare, cand acesta a fost la un pas de a fi rapus de un urs. Drept recompensa, regele i-ar fi daruit secuiului mosia de la Miclosoara si l-a innobilat.

Castelul mai pastreaza si astazi amprenta medievala prin piatra fundatiei care dateaza inca din acea perioada. Stilul constructiei imbina intr-un mod armonios elementele baroce, renascentiste si neoclasice.

In prezent, cladirea ii apartine lui Tibor Kalnoky, fiul lui Gustav Kalnoky, diplomat austro-ungar si ministru de externe timp de 14 ani in guvernul de la Viena.


Daca doresti sa vizitezi castelul, rezervati-va un loc de cazare la Sfantu Gheorghe (aflat la 47 de km de Baraolt) si bucura-te in plus si de peisajul pitoresc pe care ti-l ofera acest drum.


Foto: ofotografie.blogspot.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-05-26 00:00:00