studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece un Craciun de neuitat la Gura Humorului!

Travel: Petrece un Craciun de neuitat la Gura Humorului!

Publicat: 11 Dec 2014 | Vizualizari: 1923

Daca Bucovina este o destinatie turistica preferata vara de turisti pentru obiectivele religioase de aici aflate sub patrimonial UNESCO, iarna Bucovina devine o atractie de nerefuzat pentru turistii care vor sa imbine in vacanta miscarea cu cele mai delicioase produse traditionale de Craciun.


Aflata intr-un peisaj natural de vis, in partea estica a Obcinilor Bucovinei, statiunea Gura Humorului a devenit in ultimii ani si un punct de atractie pentru amatorii de schi, datorita partiei Soimul, inaugurata in anul 2010 si amenajata la cele mai inalte standarde.


Bucovina este o zona spirituala prin excelenta, datorita numeroaselor manastiri din zona, iar iarna, in apropierea Craciunului, turistii veniti din marile aglomerari urbane au ocazia sa descopere aici si partea spirituala a indragitei sarbatori care anunta Nasterea lui Iisus. Obiceiul colindatorilor care umbla din casa in casa pentru a anunta Nasterea Domnului este perpetuat aici nu numai de copii, ci si de adulti, care pleaca in cete la colindat. Fiecare casa primeste astfel aici marea veste a nasterii Mantuitorului prin cantecele cantate de colindatori.


Obiceiurile de Anul Nou sunt si ele spectaculoase aici, cetele de uratori umbland pe strazi in grupuri organizate costumate in cele mai mai bizare personaje: capra, ursul, militarii, jidanii, jienii, codrenii, jandarmii, imparatii etc. Si mai spectaculoase sunt aceste obiceiuri si traditii in localitatea invecinata, comuna Gura Humorului in care timpul pare a se fi oprit in loc in privinta perpetuarii si pastrarii acestora cu sfintenie.


In fiecare an in Gura Humorului se organizeaza si o parada a datinilor si obiceiurilor de Anul Nou la care merita cu siguranta sa iei parte.


Turistilor amatori de actiune, Gura Humorului le pune la dispozitie Partia Soimul modern amenajata, cu sistem de iuminare nocturn si tunuri de zapada artificiala, cu o lungime de peste 1 400 de metri si un nivel de dificultate mediu spre dificil.


Daca vrei sa te bucuri de gustul adevarat al sarbatorilor de iarna in vacanta ce vine, nu uita sa iti rezervi un loc de cazare la Gura Humorului aici.Foto: skifree.at

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-01-28 00:00:00 - 2022-02-08 00:00:00