Travel: Top 10 atractii turistice in Paris
3/34477
calendar_month 27 Aug 2014, 00:00
Fiind capitala Frantei, Paris este un oras important de mai mult de 2000 de ani. Adesea numit "orasul iubirii" sau "orasul luminilor", Paris este astazi unul dintre cele mai importante centre de afaceri, moda, divertisment, arta si cultura din lume. O simpla mentionare a Parisului ne duce cu gandul la cele mai importante obiective, muzee si catedrale. Iata un top cu 10 atractii turistice din Paris:

10. Piata Concorde


La capatul estic al Bulevardului Champs - Elysees se afla Piata Concorde, cea mai mare piata din Paris, care ofera privelisti frumoase in orice directie. Aici Regele Francez Louis XVI, Maria Antoinette si multi altii au fost decapitati prin ghilotinare in timpul Revolutiei Franceze. Obeliscul egiptean vechi de 3200 de ani situat in Piata Concorde a fost adus de la Templul Luxor in secolul XIX.

9. Sainte - ChapelleSfanta Capela este considerata una dintre cele mai mari realizari ale arhitecturii gotice. Constructia sa a fost comandata de Regele Ludovic IX al Frantei pentru a gazdui colectia sa de relicve, printre care si coroana de spini a lui Iisus Hristos, una dintre cele mai importante din crestinatatea medievala. Desi a fost deteriorata in timpul Revolutiei Franceze si restaurata in secolul XIX, Sfanta Capela pastreaza una dintre cele mai extinse colectii de vitralii din secolul XIII din lume.

Citeste mai departe pe infoturism.ro>>