studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Viziteaza Castelul bantuit Bethlen-Haller!

Travel: Viziteaza Castelul bantuit Bethlen-Haller!

Publicat: 06 Nov 2014 | Vizualizari: 890

Un castel bine conservat din tara noastra este o atractie de neratat. In schimb, un castel bine conservat din tara noastra care mai are si o poveste interesanta de spus devine o destinatie “must see”. Asadar, trebuie sa vedeti acest castel frumos din judetul Alba, caruia anii i-au adaugat treptat, paginile unor povesti pe care numai el, n calitate de martor, le poate spune.


Castelul se afla in comuna Cetatea de Balta, pe malul Tarnavei Mici, din judetul Alba. Comuna se afla la o distant de 61 de km de Alba Iulia. Actuala infatisare dateaza din anii 1615 – 1624, cand a fost refacut radical de Gabriel Bethlen, dupa modelul castelului frantuzesc Chambord.


Ultimii proprietari ai castelului, inainte de a intra in proprietatea statului, in 1948, au fost membrii familiei Haller, in legatura cu care circula si o legenda. Aceasta spune ca, contele Haller ar fi fost ucis de soferul lui, care avea o idila cu sotia lui. Astazi, fantoma contelui Haller inca ar mai bantui pe culoarele lungi ale castelului.


Dupa expropriere, castelul a folosit pe rand drept: gradinita, inchisoare, cantina, carmangerie si sectie de sampanizare. Deci, povestile pe care le-a adunat ar putea deveni un roman fascinant, asta numai daca le-ar putea spune…


Castelul a fost complet renovat in anul 2003, de noii sai proprietari, familia Necsulescu, astazi castelul putandu-se vizita la cerere.


Daca doriti sa descoperiti castelul Bethlen-Haller in viitorul apropiat, nu uitati sa va rezervati un loc de cazare la Alba Iulia aici.Foto: comisarul.ro 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-04 00:00:00